Ramazan ayının en büyük lezzetlerinden biri olan Ramazan pidesi, evlerde de kolaylıkla yapılabilecek bir tarif ile artık çok daha ekonomik! Tokat'ta fırın pidesinin fiyatı 12.5 TL olurken, bu tarif ile evde sadece 4 TL'ye mal olan pideyi hazırlamak mümkün. İşte adım adım ev yapımı Ramazan pidesi tarifi ve gerekli malzemeler:

Hamur İçin Gerekli Malzemeler:

1 paket instant maya
2,5 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
5 su bardağı un

Sos İçin Gerekli Malzemeler:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri İçin:

Susam ve çörek otu

Pide Yapım Aşamaları:

Hazırlık: Un, instant maya, şeker ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Ortasını açıp, ılık suyu ekleyerek kenarlardan unu alıp yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışacak yumuşaklıkta olmalı.
Yoğurma: Hamuru tezgahta unla birlikte yoğurun, sonra tekrar kaba alıp üzerini örtün ve 40 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanma: Hazır olan hamuru tezgaha alıp, 2-3 dakika daha yoğurun. Daha sonra iki eşit parçaya bölün ve bezeler haline getirin. Bezeleri 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakın.
Şekillendirme: Fırın tepsisine galeta unu serpip, bezeleri tepsiye alarak şekil verin. Pidelerin kenarlarını yuvarlak şekilde düzenleyin ve bıçakla şeritler atın.
Sos Hazırlığı: Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp, hamurun üzerine sürün. Son olarak susam ve çörek otu serpin.
Pişirme: Önceden 230 derecede ısıtılmış fırında pidelerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu tarif ile Ramazan ayında sofralarınızı süsleyecek, dışarıdan alınanlara taş çıkartacak lezzetteki pideleri ekonomik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Hem lezzetli hem de maliyeti düşük olan bu ev yapımı Ramazan pidesi, iftar sofralarınızın yıldızı olacak. Ailece sağlıkla, huzurla tüketebileceğiniz bu pide tarifi ile Ramazan ayının tadını çıkarın.

Editör: Haber Merkezi