Tokat'ın 14 yaş altı futbol takımı Toki Spor, B Grubu'nda oynanan son maçta Erbaa G İhtisas'ı 5-2'lik skorla mağlup ederek ilk yarıyı lider tamamladı. Attığı 23 gole karşılık kalesinde sadece 7 gol gören ekip, namağlüp bir performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekti.

Kulüp Başkanı Sedat Çelik, yaptığı açıklamada, "Amacımız şampiyonluk değil, genç yetenekleri Türk futboluna kazandırmak. Tokatlı çocukların potansiyelini göstermek istiyoruz" dedi. Çelik ayrıca, daha önce 8 oyuncuyu Süper Lig ekiplerinin alt yapılarına kazandırdıklarını ve şu anda 15 ve 16 yaş milli takımlarında iki oyuncularının yer aldığını belirtti.

Başkan Çelik, "Kulübe destek veren iş insanları Zişan Battal (Zişan İnşaat) ve Sefa Kuzey'e (Kuzey Motor) teşekkür ederiz. Ayrıca, Tokat'a her zaman desteklerini esirgemeyen Ali Rıza Diren başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Gözden kaçırmayın

Tokat Filistin için iftar programı düzenledi

Tokatlı gençlerin gösterdiği bu başarı, sadece saha içinde değil, aynı zamanda Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmada da önemli bir rol oynuyor. Kulüp, geleceğin yıldızlarını yetiştirme misyonunu sürdürerek Tokat'ın adını daha da duyurmayı hedefliyor.

Editör: Haber Merkezi