Tokat'ın asma yaprağıyla bütünleşen lezzeti: Bat Tokat'ın asma yaprağıyla bütünleşen lezzeti: Bat

Misafirlerinizi şaşırtacak kadar hızlı ve lezzetli bir tatlı tarifiyle karşınızdayız: Fincan Kek! Aniden gelen misafirler için kurtarıcı bir tarif olan fincan kek, çay veya kahve saatlerinizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak. İşte, pratik ve enfes fincan kek tarifi:

Fincan Kek Tarifi

Malzemeler:

2 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı ay çiçek yağı
2 çay bardağı un
3 tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı damla çikolata
1 paket kabartma tozu

Fincanları Yağlamak İçin:

1 yemek kaşığı ay çiçek yağı

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı file badem

Yapılışı:

Yumurtaları karıştırma kabına alın.
Toz şekeri ekleyip, yoğurt kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
Ardından sütü ve ay çiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
Elenmiş unu, kakao ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın.
Damla çikolataları da ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisi yerine kullanacağınız fincanları yağlayın ve bir çelik tencerenin içine yerleştirin.
Fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin.
Fincanlara kek harcını dökün (bir parmak boşluk bırakın) ve üzerlerine file badem serpiştirin.
Yüksek ateşte su kaynamaya başlayana kadar pişirin, ardından kısık ateşe alıp 20 dakika kadar daha pişirin.
Pişirdiğiniz kekleri tencerenin kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin.
Soğuduktan sonra fincanı ya da ters çevirerek bir tabakta servis yapabilirsiniz.

Püf Noktaları:

Fincanlara malzemeyi dökmek için tek kullanımlık kağıt kalıplar kullanabilirsiniz.
Pişireceğiniz fincanların ısıya dayanıklı ve çok kalın olmamasına özen gösterin.
Keklerin içine su kaçmaması için tenceredeki su miktarının fincanın yarısını geçmemesine dikkat edin.
Pişerken su buharının keklerin içine girmemesi için yağlı kağıt veya temiz bir bezle tencerenin kapağını kapatın.

Misafirlerinize hızlı ve lezzetli bir tatlı ikram etmek istiyorsanız, bu pratik fincan kek tarifini mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Muhabir: Kenan Kayhan