Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yayımlanan 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile Türkiye genelinde çok sayıda hakim ve savcının görev yeri değişti. Kararname kapsamında Tokat yargı teşkilatında da önemli bir atama gerçekleşti.
Kararnameye göre, Burak Özdemir, Vezirköprü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevinden Tokat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevine atandı.
Tokat Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev değişimi
HSK'nın yayımladığı kararname ile birlikte Tokat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevine Burak Özdemir getirildi.
Vezirköprü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapan Özdemir, yeni kararname kapsamında Tokat'ta görev yapacak.
Yargı teşkilatında gerçekleştirilen bu değişiklikle birlikte Tokat Adliyesi’nde önemli bir görev değişimi yaşanmış oldu.
Yusuf Koca Vezirköprü’ye atandı
Burak Özdemir’in Tokat’a atanmasının ardından boşalan Vezirköprü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevine ise Yusuf Koca getirildi.
Zile Hâkimi olarak görev yapan Yusuf Koca, yeni kararnameyle Vezirköprü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görevlendirildi.
Vezirköprü Adliyesi’nde kapsamlı değişiklik
HSK kararnamesi kapsamında Vezirköprü Adliyesi’nde görev yapan birçok hakim ve savcının görev yeri değişti.
Kararnameye göre;
Çiğdem Çelik Gaziosmanpaşa Hâkimliği’ne,
Tuğçe Toprak İstanbul Anadolu Hâkimliği’ne,
Emre Kankırı Gürgentepe Cumhuriyet Savcılığı’na,
Maide Bengisu Kulaksızoğlu Şile Hâkimliği’ne,
Betül Yıldız Aydın Gemlik Hâkimliği’ne atandı.
Yeni hakim ve savcılar görevlendirildi
Kararname kapsamında Vezirköprü Adliyesi’ne de yeni görevlendirmeler yapıldı.
Yeni atamalara göre;
Aliye Nur Aksoy,
Muhammet Kazancı,
Ozan Pelit
Vezirköprü Adliyesi’nde görev yapacak.
Yeni görevlerine başlamaları bekleniyor
HSK tarafından yayımlanan kararname sonrasında görev yeri değişen hakim ve savcıların önümüzdeki günlerde yeni görev yerlerinde mesailerine başlamaları bekleniyor.
Tokat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevine atanan Burak Özdemir’in de devir teslim sürecinin ardından görevine başlayacağı öğrenildi.
2026 yılı Ana Kararnamesi ile birlikte Tokat ve çevre illerdeki adliyelerde önemli görev değişiklikleri yaşanırken, yeni dönemin kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor.




