Reşadiye Termalspor Teknik Direktörü Hüseyin Gülister, sezon değerlendirmesinde takımın Tokat amatör futbolunda önemli bir marka haline geldiğini belirterek, “Bu takımın yeri en az 3. Lig olmalı” dedi.

Reşadiye Termalspor’da hedef büyüdü

Tokat amatör kümede şampiyonluk yaşayan ancak Bölgesel Amatör Lig biletini Play-Off maçında rakibine kaptıran Reşadiye Termalspor’da Teknik Direktör Hüseyin Gülister, sezonun ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Tokat Haber Gazetesi Spor Müdürü Arif Sağdıç’a konuşan Gülister, takımın sezona geç başlamasına rağmen önemli bir mücadele ortaya koyduğunu söyledi.

Takım sezona geç başladı

Hüseyin Gülister, sezon başı hazırlıklarına geç başladıklarını belirterek, ligin başlamasına 15 gün kala çalışmalara başladıklarını ifade etti. Bu sürenin hedefe oynayan bir takım için yeterli olmadığını söyleyen Gülister, buna rağmen Reşadiye Termalspor’un Tokat amatör futboluna oynadığı futbolla ve yaptığı transferlerle damga vurduğunu kaydetti.

Gülister, ligin ilk haftasında Erbaa deplasmanında Güreş İhtisasspor karşısında alınan 1-0’lık mağlubiyeti “şok sonuç” olarak değerlendirdi. İkinci haftada ise güçlü rakip Yeşilyurt Belediyespor ile 2-2 berabere kaldıklarını hatırlattı.

Reşadiye dördüncü haftadan sonra ağırlığını koydu

Teknik Direktör Gülister, Reşadiye Termalspor’un özellikle dördüncü haftadan itibaren lige ağırlığını koyduğunu belirtti. Takımın camia olarak güzel bir birliktelik yakaladığını söyleyen Gülister, başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

Gülister, Belediye Başkanı Ergül Ünal’a, Kulüp Başkanı Aydın Arslan’a, Futbol Şube Sorumlusu ve Genel Kaptan Yavuz Tunç’a, yöneticilere ve Reşadiye halkına destekleri için teşekkür etti.

“Reşadiye Termalspor tarihinde ilk kez amatör şampiyonu oldu”

Gülister, Reşadiye Termalspor’un bu sezon tarihi bir başarı elde ettiğini vurgulayarak takımın ilk kez Tokat amatör şampiyonu olduğunu söyledi. Futbolun başarılı yöneticiler, dolu tribünler ve güçlü taraftar desteğiyle daha güzel hale geldiğini ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, “Bizim amacımız centilmence bir lig yarışında mücadele edip şampiyon olmaktı. Şampiyon olduk ancak BAL Ligi’ne çıkamadık. Buna rağmen ligde tüm sporseverlere kaliteli maçlar izlettirdik” dedi.

Tokat'ı Mağlup Eden Kastamonu, Türkiye Finalleri'ne Yükseldi
Tokat'ı Mağlup Eden Kastamonu, Türkiye Finalleri'ne Yükseldi
İçeriği Görüntüle

Amatör futboldaki sisteme eleştiri

Hüseyin Gülister, açıklamasında amatör futbol sistemine de dikkat çekti. BAL Ligi’nde yer alan takımların kendi liginde kalması, illerde şampiyon olan takımların ise doğrudan BAL Ligi’ne yükselmesi gerektiğini savundu.

Turhal Belediyespor ile oynanan final maçının kaliteli geçtiğini belirten Gülister, iki takımın da sahada iyi mücadele ettiğini söyledi. Ancak mevcut sistemin kulüpler açısından ciddi sorunlar oluşturduğunu dile getirdi.

“Bu takımın yeri 3. Lig”

Gülister, Reşadiye Termalspor’un artık hedef küçültme lüksü olmadığını belirtti. Takımın bir an önce amatör ligden çıkması gerektiğini söyleyen Gülister, Reşadiye’nin en az 3. Lig seviyesini hedeflemesi gerektiğini ifade etti.

Reşadiye ilçesinin bu başarıyı yakalayacak güce sahip olduğunu söyleyen Gülister, tesisleşme konusuna da ayrı parantez açtı. Reşadiye Termalspor ve Yeşilyurt Belediyespor’un yeni spor tesislerine kavuşması gerektiğini vurguladı.

Destek verenlere teşekkür etti

Sezon boyunca kendilerine destek veren Reşadiye taraftarına teşekkür eden Hüseyin Gülister, Tokat basınına da ayrıca teşekkür etti. Gülister, Tokat Haber Gazetesi Spor Servisi’ne, Spor Müdürü Arif Sağdıç’a ve Mustafa Işık’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek açıklamasını tamamladı.

Muhabir: Burhan Arar