Ramazan ayında tatlı sofralardan eksik olmayan iftar menülerinin tamamlayıcı bir parçası olurken, iftara ne tatlı yapsam diyenler için lezzetli bu tatlının tarifi sizlerle... 

Tokat'tan Genç Şefler Türkiye Finallerine Yolculuk Tokat'tan Genç Şefler Türkiye Finallerine Yolculuk

Şambaba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı un
1 paket maya
2 yumurta
Vanilya
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su
Şerbet için:  
2 buçuk su bardağı su, 
2 su bardağı şeker, 
1 tatlı kaşığı limon
Şambaba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeleri yoğurup 20 dakika dinlendirin. Muffın kalıplarına tepeleme 1 yemek kaşığı hamur koyup üzerini kapatıp 30 dakika bekletin ve 170 derece fırında pişirin. Son 10 dakika kala şerbeti kaynatın. Tatlıyı fırından çıkarıp ardından kalıptan çıkarıp kaynayan şerbete atın, biraz kaynatıp alın. Soğuduktan sonra kaymak ile servis edin. 

Muhabir: Mihriban Koçaker