Köfte Türk Mutfağında oldukça önem verilen bir yemek. Sadece kırmızı etle değil beyaz etle v ya sebzelerle de farklı farklı köfteler hazırlamak mümkün. Yine pişirme şekilleri ister mangalda, ister tavada ister fırında olsun köfteyi sevmeyen yoktur. Hele güveçte fırınlanmış kaşarlı ensef soslu ise.

Ramazanda farklı sunumlarıyla pratik iftar yemeği tarifleri arayanlar için Fırında enfes soslu Kaşarlı Köfte tarifi sizlerle. 

Malzemeler: 

Köfte Harcı İçin; 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, bir tutam maydanoz, 1 adet yumurta, 600 gram kıyma, 1 çay bardağı galeta unu, tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Enfes sosu için:  3 yemek kaşığı sıvı veya zeytinyağı, 3 adet orta boy domates, 1 yemek kaşığı salça, 1 diş sarımsak, tuz, karabiber, yarım su bardağı sıcak su. Kızartmak için bir miktar sıvı yağa ihtiyaç olacak. Üzerine bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri. 
Yapılışı: 
3-4 parçaya bölüp, rondoya aldığınız 1 adet kuru soğana 2 diş sarımsak, bir tutam maydonoz ve 1 adet yumurtayı ekleyerek rondoda karıştırın. Daha sonra yoğurma kapına aldığınız 600 gram kıymaya, rondodan geçirdiğiniz malzemeleri ekleyerek ardından 1 çay bardağı galeta unu, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Sonra köftelerinizi şekillendirin.Hazırladığımız köftelerin üzerini streçleyerek buzdolabında 2 saat dinlendirin. 
Sosu nasıl hazırlanıyor
Sosu için rendelenen domatesleri sıvı yağda kaynamaya bırakıp üzerine bir kaşık salça  rende sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edelim. Yarım su bardağı sıcak suyu da ilave edip 5 dakika pişirin. 
Yemeğin yapım aşaması
Köfteleri kızgın yağda kızarttıktan sonra minik fırın kaplarına paylaştıralım. Üzerine domates sosunu gezdirdikten sonra  180°C de ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim. Daha sonra köftelerimizi fırından alalım ve üzerine kaşar peyniri serperek peynirler eriyip kızarana kadar tekrar fırınlayalım. Fırında enfes soslu kfteler servise hazır. Yemeği sıcak servis etmeye özen gösterin. 

Muhabir: Mihriban Koçaker