İftar sofralarında içecek tercihleri kişisel tercihlere ve kültürel alışkanlıklara göre değişebilir. Ancak genellikle iftarın ilk anlarında su içmek, orucunuzu kırmanıza yardımcı olabilir çünkü su vücudunuzun sıvı ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılar. 
Bunun dışında, taze sıkılmış meyve suları, ayran, limonata gibi hafif içecekler de tercih edilebilir. Ayrıca, geleneksel olarak bazı kültürlerde hurma suyu da iftar için popüler bir içecek seçeneğidir çünkü orucunuzu kırmaya yardımcı olan doğal şeker içeriğine sahiptir ve vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. Herkesin damak zevkine göre değişebileceği gibi sağlıklı ve hafif içecekleri tercih etmek genellikle iftarda daha rahat bir deneyim sunabilir.
Yoğun şeker içerebilir
Asitli içeceklerin, özellikle gazlı içeceklerin, susatma etkisi olabilir. Gazlı içeceklerin içeriğindeki karbondioksit, ağzınızdan geçerken gaz kabarcıklarına neden olur ve bu da kısa süreli bir serinlik hissi yaratabilir. Ancak asitli içecekler, özellikle gazlı içecekler, vücutta dehidrasyona neden olabilecek kadar yoğun şeker içerebilir. Bu nedenle iftar öncesi ve sonrasında asitli içecek tüketimi yerine su veya daha hafif içecekler tercih edilmesi daha iyi olabilir. Susuzluğu gidermek için su, taze sıkılmış meyve suları veya ayran gibi içecekler daha uygun seçeneklerdir.
İftarda ne içilebilir?
Hibiskus Şerbeti, Reyhan Şerbeti, Gül Şerbeti, Osmanlı Şerbeti, Ayva kompostosu, Hoşaf, Demirhindi Şerbeti, Kızılcık Şerbeti, İncaz hoşafı, ev yapımı limonata gibi içecekler hazır ve asitli içecekler yerine tercih edilebilir.  

Gıda zehirlenmesi uyarısı: “Başvurularda yüzde 20-30 oranında artış gözlemliyoruz” Gıda zehirlenmesi uyarısı: “Başvurularda yüzde 20-30 oranında artış gözlemliyoruz”

Muhabir: Mihriban Koçaker