Tokat'ta Korkutan Yangın: Şarjda Olan Bisiklet Alevlere Neden Oldu

Tokat, Soğukpınar Mahallesi'nde yaşanan korkutucu bir olay, elektrikli bisikletlerin potansiyel tehlikelerine dikkat çekti. İbni Kemal İlkokulu'nun arkasında, bir evin içerisinde şarj edilen elektrikli bisiklet aniden alev aldı. Yangın kısa sürede büyümeden, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi ile kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yaşanan olayda dumadan etkilenen bir kişi ambulansla hastaneye sevk edildi. Whatsapp Video 2024 03 26 At 14.05.17 Frame At 0M26S Tokat Haber

İngiltere'den Benzer Bir Uyarı: Şarjda Bırakılan Scooter Patladı

Benzer bir olay, İngiltere'de de yaşandı. Bir scooter, şarj edilmek üzere prizde bırakıldığında patladı ve alev aldı. İngiliz itfaiyesi, bu tehlikeli durumun görüntüsünü paylaşarak, elektrikli cihazların şarj edilirken gözetimsiz bırakılmaması konusunda uyardı. Yetkililer, özellikle insanların uyuduğu zamanlarda bu tür cihazların prizde bırakılmamasını tavsiye etti.

Önlemler ve Tavsiyeler

  Londra'da 48 elektrikli bisiklet ve 12 elektrikli scooter yangını yaşanması, bu cihazların kullanımı sırasında alınması gereken önlemleri gözler önüne seriyor. Yetkililer, cihazların pillerinin sıcakken şarj edilmemesi, şarj edilirken daima üreticinin talimatlarına uyulması gerektiğini belirtiyor.

Muhabir: Kenan Kayhan