Hafta başında Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun AKP'ye katılmasının ardından gelen bir diğer ayrılık haberi de Durmuş Yılmaz oldu. 2018'de İYİ Parti'den Ankara Milletvekili olarak seçilen ancak son seçimlerde aday gösterilmeyen Durmuş Yılmaz, partiden istifasını açıkladı.

TBMM'nin geçici başkanlığına seçilen Yılmaz, merhum Deniz Baykal'ın sağlık sorunları sebebiyle özür beyan etmesi üzerine ikinci en yaşlı üye olarak bu göreve getirilmişti.

Durmuş Yılmaz, Uşak'ın Eşme ilçesinin Karacaömerli köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Uşak'ta tamamladıktan sonra lise eğitimini Ankara Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi'nde aldı. Daha sonra Muğla'nın Ula ilçesinde harita ve kadastro teknisyeni olarak çalışırken normal lise diplomasını Muğla Turgutreis Lisesi'nden aldı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde üç sene hukuk eğitimi aldı ve 1970 yılında Millî Eğitim Bakanlığının düzenlediği devlet bursu sınavını kazanarak İngiltere'ye gönderildi.

City University of London'da ekonomi dalında lisans, University College, University of London'da lisans üstü eğitim gördü. 1980 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kambiyo Genel Müdürlüğü'nde göreve başladı ve burada çeşitli görevlerde bulundu. 18 Nisan 2006 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atandı ve 2009 yılında Euromoney dergisi tarafından "Yılın Merkez Bankası Başkanı" seçildi.

Durmuş Yılmaz, uzun bir kariyerin ardından İYİ Parti'deki siyasi hayatına veda ederken, bu ayrılıkların parti içindeki dinamiklere nasıl yansıyacağı merak konusu.

Editör: Haber Merkezi