İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşenir'in 2024 seçimlerinde Tokat Belediye Başkan adaylığında Fatih Demirkol'un ismini belirlemesinin ardından Fatih Demirkol'un mevcut İl yönetimiyle çalışmak istememesi gerekçesiyle İYİ Parti Tokat İl Başkanı Hakan Karagöllü "Genel başkanımızın elini rahatlatmak amacı ile şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımla görevden istifa ediyoruz" diyerek istifasını açıkladı.


İYİ Parti Tokat İl Başkanı Hakan Karagöllü, bugün düzenlediği basın toplantısında partisinin Tokat’ta önemli bir değişim kararı aldığını açıkladı. Başkan Karagöllü il binasında yaptığı açıklamada, Mart 2022’de İyi Parti Tokat Merkez İlçe Başkanlığı, Ocak 2023 tarihinde de İyi Parti Tokat İl Başkanlığı görevine seçildiğini hatırlatarak, istifa ettiğini duyurdu.


2024 yılı mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçimine yönelik aday belirleme sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili önemli bir karar alındığını belirten Başkan Karagöllü, Genel Başkanları Meral Akşener tarafından kendilerine iletilen talimat doğrultusunda Tokat belediye başkan adaylarının Fatih Demirkol olduğunu açıkladı. Karagöllü, Demirkol'un mevcut il yönetimiyle çalışmak istemediğini ifade ettiğini ve il başkanı olarak Erkan Er ile devam etmek istediğini belirtti.


Bu gelişmeler ışığında, partinin ve genel başkanlarının daha başarılı çalışmalar yapabilmesi amacıyla Karagöllü, yönetim kurulu arkadaşları ile birlikte görevden istifa ettiklerini söyledi. Karagöllü, "Yaşanan gelişmeler doğrultusunda sayın adayın bizlerle çalışmak istemediğini ve Erkan Er ile devam etmek istediğini teşkilat başkanımıza ve genel başkana ifade etmesi nedeni ile partimizin ve sayın genel başkanımızın elini rahatlatmak amacı ile şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımla görevden istifa ediyoruz." dedi.


Bu istifaların, partinin önümüzdeki seçimlere daha güçlü bir şekilde hazırlanabilmesi ve genel başkanlarının kararlarını uygulayabilmesi adına alındığını belirten Karagöllü, konuşmasının sonunda basın mensuplarına, il yönetim kurulu üyelerine ve dava arkadaşlarına teşekkür etti.
Karagöllü partide üyeliğinin devam ettiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi