SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendiren “altın süt” tarifinin soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğa karşı iyi geldiğini söyledi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nin Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, kış mevsiminde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olan ve soğuk algınlığı, öksürük ile uykusuzluk sorunlarına iyi gelen "altın süt" tarifini paylaştı. Yıldırım, kış aylarında havaların soğuması ve kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirilmesi sebebiyle grip, öksürük, bronşit ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskinin arttığına dikkat çekerek, bu durumlarla mücadelede "altın süt"ün önemli bir destek olabileceğini belirtti.

Altın süt, ana maddesi zerdeçal olan ve süte katıldığında içeceğe altın rengi bir görünüm kazandıran, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleriyle bilinen bir karışımdır. Yıldırım, altın sütün içindeki kurkumin maddesinin hücre yenilenmesine katkıda bulunarak, serbest radikalleri vücuttan atmakta ve kilo verme sürecine destek olmaktadır. Ancak, hamileler ve emziren anneler için doktor onayı gerektiğini hatırlatmaktadır.

"Altın Süt"ün Malzemeleri ve Hazırlanışı:

Malzemeler şunlardır: 2 bardak süt, 2 çay kaşığı zencefil, 2 çay kaşığı zerdeçal, 2 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı bal ve isteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı. Hazırlanışı için, sütü cezveye alıp kısık ateşe koymak, ısınan süte baharatları ekleyip kaynamaya başladığında ocaktan almak ve içine bal ile Hindistan cevizi yağını eklemek yeterlidir. Ancak, mide rahatsızlığı olanlar, tansiyon hastaları, gebeler ve alerji sorunları olanların bu içeceği tüketmeden önce bir diyet uzmanına danışmaları önerilir.

Editör: Haber Merkezi