Fransa’dan gelen ilk karavanNiksar Kamping alanına yerleşti. Ayrıca Niksar Kamping’deki bungalovlarda da tadilat çalışması yürütülüyor. Çok kısa bir zamanda bungalov alanı hizmete açılacak. Niksar Belediyesi Proje Müdürlüğünce Niksar Kamping’in modernizasyonu konusunda çalışmalar yürütülüyor.

Yüksek maliyetli otel tatilinin alternatifi karavan oldu Yüksek maliyetli otel tatilinin alternatifi karavan oldu

Tokat Haberkamping (3)Tokat'ta 2013 yılında faaliyete geçen Niksar Kamping Alanı, hizmetlerini Niksar Belediyesi’ne bağlı olarak yürütüyor. Niksar’ın Çamiçi Yaylası’nda konumlanan alan 35 dönüm araziye sahip. Tesis 300 çadırın rahatça kurulabileceği bir çadır alanına, 50 karavanlık bir park alanına ve de 10 adet bungalov tipi konaklama ünitesine sahip. Tesis içerisinde 12 adet tuvalet ve de sürekli sıcak su sağlanan altı adet duş bulunuyor. Çadır ve karavanlara elektrik sağlanıyor.
Tokat Haberkamping (2)KAMP ALANINDAKİ HİZMETLER NELER? 

Tokat Haberkamping5Bungalovlarda mini buzdolabı, kamp alanı içerisinde internet hizmeti ücretsiz olarak sağlanıyor. Her ne kadar tesis içerisinde restoran ve market bulunmasa da kamp alanına bir kilometre mesafede yer alan market ve restoranlar misafirlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Buna ilaveten kampçılar tesisin sunduğu mangal ve semaverleri kullanarak kendi yemeklerini pişirerek çaylarını demleyebiliyor. Tesise evcil hayvan kabul edilmektedir. Bölgenin iklim şartlarının çetinliği sebebiyle tesis aralık ayı sonu ile nisan ayı arasında kapanıyor.
Tesis bölge halkının yanı sıra Türkiye’nin her yerinden gelen çok sayıda yerli turiste ve yine çok sayıda yabancı turiste de ev sahipliği yapıyor. Kamp alanında pek çok etkinlik ve şenlik de düzenleniyor.
NİKSAR KAMPİNG'E NASIL ULAŞIRIM? 

Tokat Haberkamping (1)Niksar Kamping Tokat şehir merkezine 73 kilometre, Samsun Çarşamba Havalimanı’na 152 kilometre, Akdağ Kayak Merkezi’ne 131 kilometre, Borabay Gölü’ne 102 kilometre, Niksar ilçesine ise 17 kilometre uzaklıktadır. Tesise belediyeye bağlı çalışan halk otobüsleri ile sabah yedi akşam yedi saatleri arasında rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Bu otobüsler gerek civar yerleşimlere, gerekse de Tokat şehir merkezine ulaşım sağlamaktadırlar.

Muhabir: Mihriban Koçaker