Çanakçı Deresi'ndeki duvarlarda yuva yapan güvercinlerin bulunduğu alanda dolaşan bir yılan, işletmeci Ahmet Elmalı tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Niksar'ın tarihi simgelerinden biri olan Yılanlı (Leylekli) Köprü çevresinde doğanın ilginç anlarından biri yaşandı. Çanakçı Deresi'nin taş duvarlarında yuva yapan güvercinlerin bulunduğu bölgede görülen bir yılan, cep telefonu kamerasına yansıdı.
Adalı Kahvesi işletmecisi Ahmet Elmalı tarafından kaydedilen görüntülerde, yılanın dere duvarına tırmanarak güvercin yuvalarının bulunduğu noktada ilerlediği görülüyor. O sırada bazı güvercinlerin yuvalarında bulunduğu, yılanın ise yuvaların hemen yakınında dolaştığı dikkat çekiyor.
Bölgede yaşayan vatandaşlar, özellikle yaz aylarında sıcak havaların etkisiyle yılanların daha sık görülebildiğini belirtirken, tarihi köprü çevresinde yaşanan bu doğa olayı kısa sürede ilgi gördü.
Yılanın güvercinlerin yumurtalarını ya da yavrularını avlamak amacıyla yuvalara yaklaştığı değerlendirilirken, görüntüler doğal yaşamın zaman zaman sert yüzünü de gözler önüne serdi.
Tarihi Yılanlı Köprü çevresinde kaydedilen bu anlar, sosyal medyada da ilgi çeken görüntüler arasında yer aldı.
Niksar’ın Yılanlı Köprüsü, Adını Bir Kez Daha Hak Etti
Niksar'ın tarihi simgelerinden Yılanlı (Leylekli) Köprü'de dikkat çeken görüntüler kaydedildi.
Muhabir: Sedat Özata
Yorumlar




