CHP'li Kurtgöz: "Başkan Yazıcıoğlu'nun vaatlerinin takipçisi olacağız" CHP'li Kurtgöz: "Başkan Yazıcıoğlu'nun vaatlerinin takipçisi olacağız"

Meclis Gündeminde Kobani Tartışmaları
TBMM Genel Kurulu'nda, DEM Parti'nin Kobani davasının siyasi boyutlarının araştırılması önerisi sıcak saatlere sahne oldu. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, mahkemelerdeki beraat kararlarını hatırlatarak, "Siyasi bir dava ve Kürtlerin meşru taleplerini bastırma çabası" ifadelerini kullandı.Özlem Zengin Tokat Haber

AK Partiden Cevap Gecikmedi
Özlem Zengin, DEM Parti'nin önerisine sert bir dille karşılık verdi. Zengin, "Neden Kobani için 35 ili  yaktınız? Bu sorunun cevabını arıyoruz.  35 ili yaktınız, yıktınız, dağıttınız. Bunlar tekil olaylar değil.  Bir bütün içerisinde bunlar şekilleniyor. Bu hassasiyetle yapılanları konuşuyoruz" dedi.

Tartışmanın Odağı: Meşru Talepler ve Siyasi İddialar
Özlem Zengin, DEM Parti'den Kürtlerin meşru taleplerinin net bir şekilde sıralanmasını talep etti. "Şu meşru talepleri arka arkaya sıralasalar da biz de öğrensek," diyerek karşılık veren Zengin, bu taleplerin netleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Burhan Arar