2023 Eylül ayında Pegasus Havayolları'nın Tokat-İzmir arasında uçuş başlatma planları kapsamında, Tokat'ta kapsamlı bir inceleme çalışması yapıldı. Bu çalışma, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gökdere'nin önderliğinde gerçekleşti. Gökdere ve beraberindeki heyet, Pegasus Havayolları Genel Merkezi'ni ziyaret ederek CEO ve Genel Müdür Güliz Öztürk ile görüştü. Görüşme sonrası, Pegasus'un Satış Uzmanı Murat Akif Aytekin başkanlığında bir heyet, Eylül ayında Tokat'taki havalimanını inceledi. Havalimanı Müdürü Mustafa Konca, heyete Tokat Havalimanı'nın kapasitesi ve yolcu konforu gibi konularda bilgilendirmelerde bulundu. Konca'nın sunumu, Yozgat, Amasya, Çorum ve Sivas gibi komşu illerden havalimanını kullanma potansiyelini ortaya koydu.

Tokat TSO Başkanı Fatih Gökdere heyetle gerçekleştirilen inceleme gezisi sonrasında yaptığı değerlendirmede: “Pegasus Yönetimine raporlamasını yapacak. İzmir uçuşlarının başlayıp başlamayacağına kararı da yine şirket yönetimi verecek. Hem kendisini Pegasus’un şirken merkezinde ziyaret ettiğimiz Genel Müdürümüz Güliz Hanım ile yaptığımız görüşmede, hem de heyetin Tokat’ta yaptığı ziyarette edindiği intibada bir problem olduğunu düşünmüyorum. Her iki görüşme de çok olumlu ve güzel geçti. Havalimanınızın uluslararası standartta olduğunu heyetimiz gördüğü gibi, havalimanı müdürümüzün de pozitif ve uçuşların gerçekleşmesine yönelik bölgesel durum analizi de çok ikna edici oldu. Uçuşlarının başlaması kararını sunulacak rapor sonrasında tabiki Pegasus Yönetimi verecek. Biz 2023 bitmeden ya da 2024 başlarında bu uçuşların gerçekleşeceğine dair umutluyuz. İnşallah şehrimiz için ekonomik anlamda da, ticari anlamda da, turistik anlamda da, manevi anlamda da bizi mutlu edecek güzel ve hayırlı haberleri bekliyoruz. Konunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuşmuştu.

Verilen tarih yaklaştı

Söz konusu açıklamaların ardından Aralık ayının sonlarına yaklaşılırken İzmir'e uçak seferi ile ilgili gelişmeler merak ediliyor. Vatandaşlar 2024 yılı başında uçuşların başlayıp başmayacağını sorguluyor.

Editör: Haber Merkezi