Tokat'ta Sulusaray depreminin ardından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İnşaat Mühendisliği tarafından hazırlanan kapsamlı deprem raporu bilgilendirme toplntısında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, son günlerde yaşanan üniversite ile ilgili gelişmeleri aktardı.
Tokat Habertogü Deprem (6)

HEM TÜRK CUMHURİYETLERİ HEM AVRUPA ÜNİVERSİTELERİ İLE ORGANİK BAĞI OLAN BİR ÜNİVERSİTEYİZ
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin 2 gün önce  Türk Üniversiteler Birliği'ne kabul edildiğini duyuran Rektör Yılmaz, "Bu çok önemli bir gelişme. Bütün Türkiye cumhuriyetlerden ve Türkiye'deki üniversitelerden sadece 60 üniversitenin üye olduğu bir birlik. Bu anlamda bizim Türk devletleriyle kardeşlerimiz olan hem akademik iş birliğimizin hem de sosyal kültürel iş birliğimizin de gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Ben bu bağlamda Bu birliğe üye olmamızda büyük desteği olan YÖK başkanımıza Prof. Dr. Erol Özvar hocamıza haseten teşekkür ediyorum. Onun gayret ve destekleriyle bu birliğe üye olduk.

Tabi biz sadece Türkiye Cumhuriyetleri ile değil ama Yaklaşık bir 6 ay önce Avrupa Üniversiteler Birliği'ne de başvurda bulunduk. Uluslararası İlişkiler ofisimiz aracılığıyla. Burada da Avrupa Üniversiteler Birliği'ne bizden başvuruda referans mektubu isteniyor idi. Yine YÖK Başkanımız, kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum, o da referans mektubunu gönderdi ve biz Avrupa Üniversiteler Birliği'ne de başvurma noktasında başvurumuzu yaptık. Onu da kısa bir süre sonra inşallah kabul edilmiş oluruz. Bu şu demek, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi sadece Anadolu'da yerelde faaliyet sürdüren ya da sadece uluslararası etkinlik yapan bir üniversite değil, doğrudan hem Türk cumhuriyetleriyle hem de Avrupa'daki üniversiteleriyle doğrudan organik bağı olan, kurumsal anlamda bağı olan, birliklere üye olan bir üniversite olma yolunda ilerliyor" diye konuştu. 
Tokat Habertogü Deprem (2)

ECZACILIK, MİMARLIK VE ELEKTRONİK TİCARET BÖLÜMLERİ İLK KEZ ÖĞRENCİ ALACAK
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ilk kez öğrenci alacak fakültelerle ilgili de açıklama yaptı. Yılmaz, "Eczacılık fakültemize, mimarlık fakültemize ve elektronik ticaret bölümü Turhal'daki fakültemize ilk kez öğrenci alacağız. Yani 8 yıl önce başlayan büyük gayretle, çabayla, eczacılık fakültemize ilk kez öğrenci almış olacağız. Bu da üniversitemiz adına ciddi güzel bir gelişme. Bir diğer de  mühendislik fakültemizin mimarlık bölümüne öğrenci alacağız. Yine elektronik ticaret de güncel, popüler bölümlerden bir tanesi. Buna da öğrenci alımı konusunda YÖK müsaade etti. 
Tokat Haberyeni Fakülteler (2)

Tasarruflu ve Verimli Okul Alışverişi İpuçları Tasarruflu ve Verimli Okul Alışverişi İpuçları

2 YILLIK BİLİŞİM GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİLERİ PROGRAMINI YÖK ONAYLADI
Yeni bölüm açılması noktasında da Tokat'ın arkeoloji başta olmak üzere birçok bölüm açılması için YÖK'e başvurduklarını ama YÖK'ün, üniversitelerin sadece yapay zeka, dijitalleşme ya da siber güvenlik bu tür alanlarda bölüm açılmasına müsaade ettiğini belirten Rektör Yılmaz, "Bu bağlamda da yine bilişim güvenliği teknolojileri diye Tokat Meslek Yüksek Okulu'muza iki yıllık bir program açılışını YÖK kabul etti, onayladı. Bu da yine üniversitemiz için, ülkemiz için hayırlı olsun. Tabi Bilişim Güvenliği Teknolojileri Bölümü'nü desteklemek lazım. Bu alanda çalışan hocalarımız var. Bunun da açılışına sizleri de davet ederiz. Mühendislik Fakültemizin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ne Siber Güvenlik Laboratuvarını kurduk. inşaatı tamamlandı. Orada üniversitemizde uluslararası geçerliliği olan siber güvenlikle ilgili eğitim vereceğiz" diye konuştu. 
Tokat Haberyeni Fakülteler (1)

İŞGEM YÜKSEKOKUL AÇILMASI İÇİN ÜNİVERSİTEYE TAHSİS EDİLDİ
Bir başka konu ise Organize Sanayi Bölgesine yüksekokul açılmasıyla ilgili. Konu hakkında Rektör Yılmaz, Sağolsun valimiz Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işgem binasını üniversitemize tahsis etti. Biz o tahsis yazısına binaen orada bir yüksekokul kurulması için YÖK'e başvuru yapıyoruz. Evraklarımızı tamamladık. Önümüzdeki hafta Senato'dan geçirerek YÖK'e göndereceğiz. İnşallah onu da biliyorsunuz yüksekokul fakültenin açılması kolay süreç değil. Bakanlar Kurulu'ndan geçmesi gerekiyor. Daha sonra da YÖK onaylayacak. İnşallah onu da açmış olacağız" dedi. 

Muhabir: Mihriban Koçaker