İnsanoğlunun en önemli sorunlarından birini teşkil eden sağlık sorunu çözülmediği sürece insanoğlunun hak ettiği mutluluğu yakalaması mümkün olmamaktadır.
    Sağlık her şeyin başında her işten de öncelikli olması, olmazsa olmazımızdır ancak son zamanlarda  hastanelerde tedavi olma sağlık soruna çözüm bulma neredeyse imkansız hale  geldi.Kadim şehir olduğu iddia edilen memleketimizde sağlık sorunu başlı başına ciddi bir konu olarak devam etmektedir.  Bunu keyfimize elbette söylemiyoruz yetkililer de bu konuda hiç şüphesiz bilgi sahibidirler.  Her ne kadar bilgi sahibi olsalar da gerekli tedbirleri aldıkları da pek söylenemez.
     Örnek isterseniz buyrun size örnek :  Tokat Devlet Hastanenin Gastroloji,Romotoloji  gibi en önemli sağlık branşında tek hekimle hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Randevu talep etme ve alma neredeyse imkansız ve buna benzer nöroloji ve diğer bazı ana dallarda durum buna benzer şekilde devam ediyor.
     Şimdi soruyorum, böyle büyük bir kentte hastanede önemli brnaşlarda  tek hekimin çalışıyor olması doğru mudur?  Dahiliye servisinde gastroloji bölümüne  sevki yaptıktan sonra  bu branşta muayene olmak için randevu almak imkansız 182 arandığında veya internet üzerinden alınmaya çalıştığında  randevu alınamıyor.
    Bu konu ne zaman ve nasıl çözülecektir ? Bu konu üzerinde gerekli hassasiyetin siyasetçiler başta olmak üzere :  Kamu idaresini yapan tüm sorumlular bu husustaki görevlerini yerine getirmeleri ve bu sorunun giderilmesi öncelikli işleri ve görevleri olmalıdır.
      Benzer branşlarda Üniversite hastanesinde de tedavi olmak için randevu almak neredeyse imkansız. Şimdi hastalar  tedavide nasıl bir yol izleyecekleri  oldukça merak edilen bir konudur.
     Yetkililerin  branşlardaki yetersiz hekimler ile ilgili bir girişimleri olmayacak mı? Siyasiler bu konuyu es mi geçiyorlar ?Yerel seçim öncesi vaadlerin havalarda uçuştuğu şu günlerde bu konuda bahseden yok. Gerçi yerel yönetimin her ne kadar işi olmasa da bu durum siyasilerin bal gibi işi. Lafa söze vaade gelince mangaldan kül bırakmıyorlar neden bunu görmezler? Duymazlar? Randevu alınamadığını sorunun çığ gibi büyüdüğünün farkında değiller mi yoksa ?
  Eğer duymadılarsa lütfedip sisteme belirttiğim branşta girsinler ya da 182 de randevu talep etsinler bakalım ne görecekler.  Hastanenin tek hekim ile bu yükün altında kalkmasının imkanı yoktur tezelden hekim sayısını artırılarak bu sorunların çözülmelidir. Tüm siyasiler ve yetkililer memleketlerini seviyorlar ise halka hizmet hakka hizmet diyorlar ise gereğini yapmalıdırlar. Göreve davet ediyoruz.
    Bizden söylemesi !