Yoğurtla yapılan en değerli besinlerden biri olan ayran özellikle sahurda tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Uzun süreli açlık ve susuzluktan önceki son beslenme zamanı olan sahurda sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir.

Ramazan ayında en önemli noktalardan biri sıvı kaybının olmamasıdır. Uzmanlar sıvı kaybının yaşanmaması için özellikle iftar ve sahur arasına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Aç ve susuz kalma süresini azaltır
Bununla beraber sıvı kaybı vücutta artıkça baş ağrısı ya da mide bulantısı gibi sorunlara yol açıyor. Bu sorunların özellikle aç ve susuz kalma süresinde en aza indirilmesi için ayran tüketimini tavsiye ediyor.
Sahurda ayran içersek ne olur?
Sahurda ayran içmek vücudun uzun süre susuz kalmasını engeller. İçerdiği az orandaki laktik asit sayesinde sinir sistemini yeniler. Rahat bir uykuya zemin hazırlar.

Muhabir: Kenan Kayhan