Samsun Valiliği, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve bunun sonucunda artabilecek orman yangını risklerine karşı önlem olarak, ormanlık alanlara girişleri yaklaşık dört ay süreyle yasaklama kararı aldı. 10 Haziran'dan itibaren başlayacak olan yasak, 31 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Yaz mevsimiyle birlikte artacak sıcaklık değerleri ve olası olağanüstü hava durumları göz önünde bulundurularak, ülkemiz için büyük önem taşıyan ormanlarımızın korunması amacıyla bu kararlar alınmıştır" denildi.Ormana Giris Yasaklandi 5541658413844

Yasak Kapsamında Neler Var?

Alınan tedbirler kapsamında, Samsun sınırları içindeki ormanlık alanlara girişler tamamen yasaklanırken, orman kenarlarında mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak da dahil olmak üzere her türlü aktivite yasaktır. Ayrıca, orman içinde ve çevresinde ATV, UTV ve motosiklet kullanımı da yasaklanmış durumda. Anız yakmanın yasak olduğu bölgelerde ise, köyler, mahalleler ve orman bitişiği alanlar dahil olmak üzere, her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklandı. Belediyeler ve ilgili kurumlar, alınan tedbirlere uygun hareket etmekle yükümlü kılınmıştır.

Tokat'ta Orman Yangınlarına Karşı Önlemler Bekleniyor

Tokat Valiliği'nden ise henüz Samsun'daki gibi orman yangınlarına karşı alınacak önlemlerle ilgili bir açıklama yapılmadı. Tokat halkı ve ilgililer, Valilikten gelecek olan resmi duyuruları beklemekte. Orman yangınlarına karşı herhangi bir önlem alınıp alınmadığına dair detaylar henüz netleşmiş değil.

Tokat'ta cinayet zanlısı baba ile oğlu tutuklandı Tokat'ta cinayet zanlısı baba ile oğlu tutuklandı

Muhabir: Burhan Arar