Barış Pehlivan: "15 Temmuz'da darbe girişimi başarılı olsaydı ben hayatta olmazdım" Barış Pehlivan: "15 Temmuz'da darbe girişimi başarılı olsaydı ben hayatta olmazdım"

Samsun'un Salıpazarı ve Alaçam ilçelerinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından seçim sonuçlarına resmi itirazlar yapıldı. CHP Alaçam İlçe Başkanlığı, toplamda 16 bin 660 seçmenin tercihlerini belirttiği 95 sandıkta, boş ve geçersiz oyların yeniden sayılması talebiyle ilçe seçim kuruluna dilekçe verdi. Benzer bir hamle de MHP Salıpazarı İlçe Başkanlığından geldi; burada 14 bin 686 seçmenin oyunun bulunduğu 69 sandık için yeniden sayım talep edildi.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ve MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, ilgili ilçelerde oyların yeniden sayılması için yaptıkları başvuruların ilçe seçim kurulları tarafından değerlendirilmeye alındığını duyurdu. Kesin olmayan sonuçlara göre, Alaçam ilçesinde MHP adayı Ramazan Özdemir ve Salıpazarı ilçesinde Büyük Birlik Partisi adayı Refaettin Karaca'nın seçimi kazandığı açıklanmıştı.

Kaynak: aa