Yeni sezonda Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan "Karakuyu" dizisinin çekim yeri değişti. İlk olarak Sivas'ın Divriği ilçesinde çekileceği açıklanan yapım, yaşanan konaklama sorunu nedeniyle Tokat'a taşındı.
Konaklama sorunu kararı değiştirdi
OGM Pictures imzasını taşıyan dizinin çekimlerinin Divriği'de yapılması planlanıyordu. Ancak yapım ekibinden edinilen bilgilere göre ilçedeki otellerin kapasitesi, geniş oyuncu kadrosu ve teknik ekibi ağırlamak için yeterli olmadı.
Ağustos ve eylül aylarında otellerde önceden yapılmış rezervasyonların bulunması ve bu rezervasyonların iptal edilememesi nedeniyle yapım ekibine yeterli sayıda konaklama imkânı sağlanamadı.
Bunun üzerine çekimlerin Tokat'ta gerçekleştirilmesine karar verildi.
Tokat yeni çekim merkezi olacak
Alınan kararla birlikte "Karakuyu" dizisinin ana çekimlerinin Tokat'ta yapılması bekleniyor. Dizinin kente ekonomik hareketlilik sağlaması, konaklama, yeme-içme ve hizmet sektörüne katkı sunması öngörülüyor.
Tokat'ın doğal yapısı, tarihi mekânları ve ulaşım avantajının da tercih edilmesinde etkili olduğu değerlendiriliyor.
Sivas'ta büyük heyecan vardı
Senaryosunu Deniz Akçay'ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Nezaket Coşkun'un üstleneceği "Karakuyu" dizisinin Divriği'de çekileceğinin açıklanması Sivas'ta büyük heyecan oluşturmuştu.
Savcı Ferda'nın adalet ve onur mücadelesini konu alacak dizinin oyuncu kadrosu için görüşmeler sürerken, henüz resmi isim açıklaması yapılmadı.
Çekimlerin Tokat'a alınması ise diziyi kentlerinde görmek isteyen Sivaslılar arasında hayal kırıklığına neden oldu.




