Tokat İstişare Heyeti Öncüsü Mehmet Emin Atmaca ve ekibi, Türkiye'nin siyasi gündemine yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay'ı, ofisinde ziyaret etti. Başkan Atmaca, Alpay'a, 29 ilde devam eden teşkilatlanma çalışmalarında başarılar diledi. Alpay ise, partinin temel amaçları ve hedeflerini açıkladı.

Alpay, parti misyonunu, yerel ve milli değerleri sol bir perspektiften yansıtmak olarak tanımladı. "Solculuğun demokratik bir yaklaşımla birleştirildiğini, dini ve kültürel değerlerimizle çelişmediğini vurgulayan Alpay, siyasi hedeflerinin milletvekili olmak olmadığını belirtti. "Milletvekilliği kısmet meselesi" diyen Alpay, parti olarak Türkiye'nin derin kutuplaşmasına karşı yeni bir sol hareketi hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Milli Sol,partisinin hedefi

Alpay, "Esas amacımız yerli ve milli bir siyaseti sol perspektiften halkımıza anlatmak. Solculuğun demokratik solculuğu. Dini değerlerin önüne bir engel olmadığı, tarihi ve kültürel değerlerimizle çelişmediğini, insanlarımıza anlatmak. Siyasette hedefimiz nedir diye soruyorlar. Benim milletvekili olmak diye bir hedefim yok. Bunun kısmet olduğuna inanıyorum. Günün birinde olur mu olmaz mı bilemem ama bu benim öncelikli amacım değil," şeklinde konuştu. Bu ifadeler, Alpay'ın siyasi hedeflerini ve solculuk anlayışını net bir şekilde ortaya koyuyor.

"Kuduz köpeği sahibi Amerika"

Alpay, aynı zamanda Amerikan emperyalizmine ve İsrail politikalarına yönelik eleştirilerini de dile getirdi. Bu konuda oldukça net bir duruş sergileyen Alpay, "Kuduz köpeğin sahibiyle uğraşmamız lazım. Yani kuduz köpeği sahibi de Amerika, Amerika'nın emperyalizmi maalesef bütün dünyada kendi perspektiflerini yaşatmak için kendi doğrularını dayatmak için her türlü erk aracının peşinde," dedi. Bu sözler, Alpay'ın uluslararası siyasetteki temel kaygılarını ve Türkiye'nin bu bağlamdaki rolünü açıkça ifade ediyor.

Partinin Filistin meselesine olan yaklaşımı da Alpay tarafından vurgulandı. "Rahmetli Bülent Ecevit, Filistin davasındaki sözleri ortadadır. Bizim için de mihenk taşı, hep onların yanında olmuştur," diyerek geçmişteki Türkiye'nin Filistin politikasına atıfta bulunan Alpay, bu konudaki duruşun devamının önemini vurguladı. İsrail ürünlerine yönelik boykot çağrısı yaparak, ekonomik ilişkilerin de bu konudaki önemini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi