Tokat'ın Zile ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Galericiler sitesi mevkiinde bulunan ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Şiddetli yağış nedeniyle birçok binayı su bastı. Su baskınları nedeniyle birçok ev ve iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Vatandaşlar, sel sularıyla mücadele ederek eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, gece yaşanan sağanak yağış sonrası yaşanan su baskınları ile ilgili bugün bir açıklama yaptı.Başkan Sargın, dün akşam saat 20.00’dan itibaren ilçede başlayan yoğun sağanak yağış nedeni ile bazı binaların bodrum ve zemin katlarında sel baskınları meydana geldiğini belirtti.

AFAD ZARAR TESPİTİ YAPACAK

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın bugün yaptığı açıklamada; “Mevsim normalleri dışında yaşanan bu afattan maalesef bir çok hemşerimiz olumsuz etkilendi. Yağışların başladığı andan itibaren, itfaiye, fen işleri, temizlik ve su şebekesi ekiplerimiz sahada mağdur olan hemşerimize yardımcı oluyorlar. Yağışlardan haftalar öncesi, olası sel taşkınlarını önlemek için ana artellerde rögarların temizliği yapıldı. Ancak tüm tedbirlere rağmen yoğun yağış nedeni ile sel baskınları önlenemedi.  Selden zarar görenlerin zararlarının karşılanması, yaraların sarılması için çalışıyoruz. AFAD ekipleri zarar ziyan tespiti için mağdur mekanları ziyaret edip tespitlerini yapacaklar. Bizi sevindiren en önemli konu herhangi bir can kaybımızın olmamasıdır. Bu vesile ile tüm hemşerilerimize geçmiş olsun diyor, bir daha bu tür felaketlerin yaşanmamasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Osmaniye’de şiddetli fırtına çatıları uçurdu, yollar göle döndü Osmaniye’de şiddetli fırtına çatıları uçurdu, yollar göle döndü

Zile2 Tokathaber

Muhabir: Mihriban Koçaker