İzmir'in Karşıyaka ilçesinde dün gece yarısı, cami imamı ve eşi, teravih namazı dönüşü geçirdikleri trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Geçici görevle başka bir mahalleye namaz kıldırmaya giden imam ve eşi, trajik bir şekilde hayata veda etti.

Kaza Detayları

Olay, saat 01.00 sıralarında Yamanlar Mahallesi'nde meydana geldi. Yunusemre Camii İmamı Hasan İzci (61), teravih namazını kıldırmak üzere Yamanlar Mahallesi'ne gitmişti. Namaz sonrası dönüş yolunda, İzci'nin kullandığı 35 AG 2792 plakalı Hyundai marka otomobil, yokuş aşağı inerken kontrolü kaybederek takla attı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle otomobilden çıkarılan Hasan İzci ve eşi Makbule İzci (60), olay yerinde hayatlarını kaybetmişti.

Son Vedalar ve Soruşturma

Hasan ve Makbule İzci'nin cenazeleri, savcılık incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi ve işlemleri tamamlandıktan sonra defnedilmek üzere Balıkesir'in Havran ilçesine nakledildi. Çiftin cenazeleri, Şapçı Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

 

Kaynak: İHA