Obezite ile etkin mücadele için “önlemek” yani obezite ve komplikasyonlarının meydana gelmemesi için uğraşmak esastır. Bu kapsamda toplum eğitimleri ve farkındalık çalışmaların devamlılığı önemlidir.

Obezite ile mücadele için tüm yıllar boyunca çalışmalar devam etmeli, eylemler gerçekleştirilmelidir. “4 Mart Dünya Obezite Günügibi özel günler ise toplumda farkındalık oluşturmak ve konuya dikkat çekmek için önemli fırsatlardır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sağlık Bakanlığı ve 81 İl Sağlık Müdürlüğü, 4 Mart’ta Dünya Obezite Günü için belirlenen “Sağlıklı Beslen, Egzersiz Yap, Sağlıklı Kiloda Kal” ve “Haydi, Obezite ve Gençliği/Yaşlılığı/Egzersizi vb. Konuşalım” temaları çerçevesinde etkinlikler planlanıyor.

Bölüm öğrencileri obeziteye dikkat çekti

Öte yandan 4 Mart Dünya Obezite Gününde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından stant kuruldu. Merkezi Yemekhane önünde kurulan stantta Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri obezite hakkında bilgilendirici materyal dağıttı. İl Sağlık Müdürlüğü personelinin de yer aldığı stantta boy, kilo endeks ölçümleri de yapıldı.

Öğrenciler ellerinde 'Sağlıklı yaşam için su için', 'Hareket edin aşırı kilo almayın', 'Obeziteye dikkat yaşamına hareket kat', 'Şişmanlık pişmanlıktır', 'Hareket edin kalbinizi ödüllendirin' yazılı dövizlerle obeziteye karşı mesaj verdi.

Editör: Haber Merkezi