Asayiş

Tokat Dahil 51 İlde Göçmen Kaçakçılarına Operasyon: 273 Organizatör Yakalandı

51 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonlarında 273 organizatör yakalandı, 98’i tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya detayları açıkladı.

Loading...

Abone Ol

Yerlikaya: "Kamu düzeninden taviz yok"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik sürdürülen operasyonlarda çarpıcı rakamları kamuoyuyla paylaştı. Son iki haftada 51 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 273 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanırken, 1.022 düzensiz göçmen gözaltına alındı.

98 Organizatör Tutuklandı, Geri Kalanların İşlemleri Sürüyor
Operasyonlar neticesinde adli makamlara sevk edilen 273 organizatörden 98’i tutuklandı. Diğer şüphelilerin ise adli süreçleri devam ediyor. Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ise ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı.

51 İlde Koordineli Operasyon
Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlar şu illerde gerçekleştirildi: İstanbul, Adana, İzmir, Erzurum, Kocaeli, Van, Hatay, Mersin, Muğla, Nevşehir, Sivas, Edirne, Tokat, Trabzon, Iğdır, Afyonkarahisar, Ağrı, Balıkesir, Gaziantep, Isparta, Aydın, Bursa, Çanakkale, Erzincan, Hakkari, Kırklareli, Rize, Sakarya, Tekirdağ, Şanlıurfa, Yozgat, Ardahan, Kilis, Adıyaman, Amasya, Antalya, Burdur, Elazığ, Giresun, Kars, Kastamonu, Konya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Niğde, Ordu, Uşak, Bayburt, Yalova ve Osmaniye.Yerlikaya: "Kahraman Polislerimize Teşekkür Ediyorum"
Bakan Yerlikaya, operasyonlara katkı sağlayan tüm güvenlik güçlerine ve kamu personeline teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Valilerimizi, kaymakamlarımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve Göç İdaresi personelimizi yürekten tebrik ediyorum. Türkiye, göç yönetiminde insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden taviz vermeyen bir model ortaya koymaktadır.”

Göç Konusu Bütün Boyutlarıyla Ele Alınıyor
Yerlikaya ayrıca göç meselesinin sadece bir güvenlik değil aynı zamanda insani bir konu olduğunu belirterek, Türkiye’nin göç politikalarının çok boyutlu olduğunu vurguladı: “Düzenli-düzensiz göç, uluslararası koruma, gönüllü ve onurlu geri dönüş, göçmen kaçakçılığıyla mücadele ve sınır yönetimi gibi tüm alanlarda güçlü bir irade ile çalışıyoruz.”

function pageRefresh() { sessionStorage.setItem("scrollPosition", window.scrollY); location.reload(); } function pageRefreshed() { const savedScrollPosition = sessionStorage.getItem("scrollPosition"); if (savedScrollPosition) { window.scrollTo(0, parseInt(savedScrollPosition, 10)); sessionStorage.removeItem("scrollPosition"); } } window.addEventListener("load", pageRefreshed); setInterval(function () { // Yenileme yapılmasını istemediğiniz URL'ler const excludeUrls = [ "https://www.tokathaber.com.tr/video/*", ]; // Eğer mevcut URL listede ise yenilemeyi durdur if (excludeUrls.some((url) => window.location.href.includes(url))) { return; } var isTypeVideo = document.querySelector( 'iframe[src^="https://www.tokathaber.com.tr/vidyome/embed/"]' ); var youtubeVideo = document.querySelector( 'iframe[src^="https://www.youtube.com/embed/"]' ); if (!isTypeVideo && !youtubeVideo) { pageRefresh(); } }, 80000); // **80 saniye**