Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri, Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan vatandaşları, oy kullanmak üzere memleketlerine dönmeye teşvik ediyor. Obilet'ten yapılan son açıklamaya göre, online bilet satışlarındaki artış dikkat çekici boyutlara ulaştı. Özellikle Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerindeki hareketlilik göze çarpıyor.Asti 2066965 Tokat Haber

Tokat Önde Gelen İller Arasında

Kayıtlı oldukları seçim bölgelerine dönmek isteyen vatandaşların tercihleri incelendiğinde, otobüs ve uçakla seyahatlerde büyük bir artış görülüyor. İller bazında bakıldığında ise Siirt, Ağrı, Batman, Mardin, Muş, Kars, Giresun, Ordu, Rize ve özellikle Tokat, seyahat hareketliliğinde ön plana çıkıyor.

Bölgesel Dağılım ve Bilet Alım Trendleri

Mayısta denize girilebilecek yerler listesi Mayısta denize girilebilecek yerler listesi

Online bilet satışları geçen yıla göre en çok artış gösteren ilk 20 il arasında, Doğu Anadolu Bölgesi'nden 8 il, Karadeniz Bölgesi'nden 6 il, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 4 il ve ayrıca İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri'nden birer il yer alıyor. Yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar, uçak biletlerini genellikle seçimden yaklaşık iki hafta önce, otobüs biletlerini ise çoğunlukla seçim haftasında satın alıyor. En yoğun bilet alımının yapıldığı tarih ise 29 Mart olarak kayıtlara geçiyor.

 

 

Muhabir: Kenan Kayhan