Gündem

Tokat Savunma Yatırımlarını Bekliyor Savunma Devi Baykar Samsun'da 400 Dönümde Üretime Başlıyor

Tokat savunma yatırımı beklerken Baykar, Samsun Tekkeköy’de 400 dönümlük üretim üssü için harekete geçti. İnşaatın kısa sürede başlaması bekleniyor.

Abone Ol

Tokat’ta savunma sanayi yatırımlarıyla ilgili beklenti sürerken, Türkiye’nin önde gelen savunma şirketlerinden Baykar önemli bir yatırım için Samsun’u tercih etti.

Baykar, Tekkeköy ilçesindeki Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde 400 dönümlük arazi üzerine kurulacak üretim üssü için çalışmalarını tamamladı. Şirketin fizibilite sürecini bitirdiği ve kısa süre içinde inşaat için ilk adımı atacağı belirtiliyor.

Söz konusu yatırımın, Samsun’da yüksek teknoloji üretimi ve istihdam açısından önemli bir katkı sağlaması beklenirken, Karadeniz Bölgesi’nde savunma sanayinin gelişimine de ivme kazandıracağı değerlendiriliyor.

Öte yandan Tokat’ta ise savunma sanayi yatırımlarına yönelik beklenti devam ediyor. Bölgenin lojistik avantajları ve gelişen sanayi altyapısına rağmen henüz büyük ölçekli bir savunma yatırımı gerçekleşmiş değil.

function pageRefresh() { sessionStorage.setItem("scrollPosition", window.scrollY); location.reload(); } function pageRefreshed() { const savedScrollPosition = sessionStorage.getItem("scrollPosition"); if (savedScrollPosition) { window.scrollTo(0, parseInt(savedScrollPosition, 10)); sessionStorage.removeItem("scrollPosition"); } } window.addEventListener("load", pageRefreshed); setInterval(function () { // Yenileme yapılmasını istemediğiniz URL'ler const excludeUrls = [ "https://www.tokathaber.com.tr/video/*", ]; // Eğer mevcut URL listede ise yenilemeyi durdur if (excludeUrls.some((url) => window.location.href.includes(url))) { return; } var isTypeVideo = document.querySelector( 'iframe[src^="https://www.tokathaber.com.tr/vidyome/embed/"]' ); var youtubeVideo = document.querySelector( 'iframe[src^="https://www.youtube.com/embed/"]' ); if (!isTypeVideo && !youtubeVideo) { pageRefresh(); } }, 80000); // **80 saniye**