Tokat'ta gerçekleştirilen yerel seçimler, sandıkların açılmasıyla birlikte sonuçlanmak üzere. Resmi olmayan sonuçlara göre, Tokat ve ilçelerinde belediye başkanlığı koltuğuna oturacak isimler belli oldu. Yapılan sayımlara göre, Tokat'ın 12 ilçesinde çekişmeli geçen yarışta MHP, AK Parti ve CHP arasında oy oranları dikkat çekti.

MHP Tokat'ta Öne Çıktı
Tokat'ın merkezi başta olmak üzere, Erbaa, Reşadiye, Yeşilyurt, Sulusaray, Almus ve Pazar ilçelerinde MHP adaylarının öne çıktığı gözlendi. MHP, M. Kemal Yazıcıoğlu ile Tokat Merkez'de, Ertuğrul Karagöl ile Erbaa'da, Ergül Ünal ile Reşadiye'de, Bekir Özer ile Almus'ta, Muhsin Yılmaz ile Yeşilyurt'ta, Davut Kılıç ile Sulusaray'da ve Şerafettin Pervanlar ile Pazar'da oy çoğunluğunu elde etti.

AK Parti, 3 ilçede seçim kazandı
Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti Niksar, Başçiftlik ve Artova ilçelerinde oy çoğunluğunu kazandı. Niksar'da Semih Tepebaşı, Başçiftlik'te Şaban Bolat ve Artova'da Ali Güner ile AK Parti, belirli ilçelerde liderliğini korudu.

CHP, ilçe sayısını 2'ye çıkarttı
CHP ise Zile ve Turhal ilçelerinde oy çoğunluğunu elde etti. Zile'de Şükrü Sargın tekrar seçmenin tercihi olurken, Turhal'da Mehmet Erdem Ural oy çoğunluğuyla öne çıktı.

 

 

Muhabir: Burhan Arar