Ünye–Akkuş–Niksar yolu, Tokat’ın Karadeniz’e açılan en kritik bağlantısı olarak görülüyor. Bölgede yaşanan heyelan ve sosyal medyada yayılan “yol çöktü” iddiaları, kamuoyunda yanlış algıya yol açtı. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, olayın aslında bir “çalışma sahası” meselesi olduğunu vurguladı.

“Çöken Yol Değil, Çalışma Alanı”

Başkan Demirci, heyelanın yaşandığı alanın henüz tamamlanmış bir yol olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Orası asfaltı dökülmüş, bitmiş bir yol değil; aktif bir çalışma alanı. Dağdan kopan dev bir kütle yola aktı. Bu sıradan bir durum değil, büyük bir doğal olaydır.”

Demirci, yanlış paylaşımların kamuoyunu yanıltabildiğine dikkat çekti ve gerçek durumun teknik raporlarla sabit olduğunu belirtti.

Süreç AFAD ve Bakanlık Koordinasyonunda

Niksar'da Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı
Niksar'da Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Heyelan sonrası çalışmalar, AFAD ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda yürütülüyor. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, bölgede kapsamlı zemin etüt çalışmalarının başlatıldığını ve riskli alanlara doğrudan müdahale edilmediğini ifade etti.

Hedef 2026 Sonu: Güvenli ve Tam Kapasite

Başkan Demirci, yolun açılış takvimiyle ilgili şunları söyledi: “Önceliğimiz hız değil, sağlamlık. Gerekirse birkaç gün geç olsun ama güvenli olsun. Hedefimiz 2026 yılının sonuna doğru yolu tam kapasiteyle hizmete açmak.”

Muhabir: Hami İşler