Yurtta hava durumu Yurtta hava durumu

"Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik"  kapsamında; 2025-2027  yılları için "Tarımsal Üretimin Planlanmasına Dair Uygulama Rehberi"ne göre hazırlanan 3 yıllık Bitkisel  Üretim Planları,  Vali Yardımcısı Başkanlığında Tarımsal Üretimin Planlanması Teknik Komitesi Toplantısı yapılarak onaylandı. Üretim Planı Bakanlığa gönderilecek. 

Toplantıda  İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin,  İl bünyesinde Valilik oluru ile teknik komite oluşturulduğunu söyledi. 
Şahin, "Bitkisel Üretimin Planlanmasına Dair Uygulama Rehberi'nin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda her yıl periyotlar halinde 3 yıllık olarak planlanması ve oluşturulan üretim planlarının illerde oluşturulan Teknik Komite onayına sunulması Tarımsal üretimin Planlanması gerekmektedir" dedi. 
ÜRETİM PLANLAMASININ FAYDALARI NE OLACAK? 
İl Tarım Müdürü Orhan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Tarımsal Üretimin planlanması ile;  Gıda güvencesi ve güvenliğinin temin edilmesi, verimliliğin ve kalitenin artırılması, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin tesis edilmesi için Bakanlıkça belirlenen ürün veya ürün gruplarının üretimine başlanmadan önce Bakanlıktan izin alınır. Bakanlık, arz ve talep miktarı ile yeterlilik derecesini dikkate alarak hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceği ile tarım havzası veya işletme bazında asgari ve azami üretim miktarlarını belirler. Bitkisel Üretimin Planlanmasında Üretim Planlaması  çalışmaları kapsamında arz ve talep miktarı ile yeterlilik oranları dikkate alınarak; Verimliliğin ve kalitenin artırılması, Gıda güvencesi ve güvenliği, Tarımsal faaliyetlerin entegre bir şekilde yürütülmesi, Sigortalılığın arttırılması, Çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması, Kayıtlılığın artması, Arz güvenliğinin yükseltilmesi, Üretici haklarının korunması sağlanacaktır."
Tarımsal Üretimin Planlanmasına Dair Uygulama Rehberi'ne göre hazırlanan 2025-2027 yılları için 3 yıllık Tokat İli Bitkisel  Üretim Planı toplantıya katılan Teknik Komitesi üyelerince Bakanlığa gönderilmek üzere onaylandı.

Muhabir: Mihriban Koçaker