Bir yaz meyvesi olan kayısı Mayıs-Temmuz ayları arasında hasat edilir. Özellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında pazar tezgahlarında ve manavlarda kayısının en lezzetli haline rastlamak mümkün olur. 

Tokat Haberkayısı (3)

MasterChef'ten Sofranıza Kore Esintisi: Yukgaejang Tarifi MasterChef'ten Sofranıza Kore Esintisi: Yukgaejang Tarifi

Kayısı Tokat yöresinde sadece meyve olarak tüketilmiyor. Çeşitli tatlılara, reçele, pastalara dönüşen bu sağlıklı meyveden Tokat'ta Kayısı Çiri de yapılıyor. Kuru kayısının tereyağı ve şekerle buluşmasıyla hazırlanan bu lezzetin tarifi merak ediliyor? Peki Tokat yöresinde bilinen Kayısı Çiri nedir? Nasıl hazırlanır? İşte tarifi...
Tokat Haberkayısı (2)Kayısı Çiri İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
250 gr kayısı kurusu, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı su
Kayısı Çiri Nasıl Hazırlanır?

Tokat Haberkayısı (1)Kuru kayısılar ayıklanarak bir gün önceden ıslatılır. Eritilen tereyağında kayısı biraz çevrilir. Suyu ve şekeri eklenerek suyunu çekene kadar kaynatılır. Arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis yapılır. Arzu edilirse tabaklara servis edilince üzerine dövülmüş ceviz ve kaymak dökülebilir.

Muhabir: Mihriban Koçaker