Divriği kırsalında hayvancılıkla uğraşan aile, 11 aylık Büşra’nın kaybolduğunu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine AFAD ve jandarma ekipleri bölgede arama çalışması başlattı.

Ailenin ilk olarak bebeğin yabani hayvanlar tarafından kaçırılmış olabileceğini ileri sürdüğü, ancak ifadelerde çelişkiler tespit edilmesi üzerine soruşturmanın derinleştirildiği öğrenildi.

Annenin iddiası soruşturmanın seyrini değiştirdi

Niksar’da Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı
Niksar’da Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı
İçeriği Görüntüle

İfadesi alınan anne E.B. (27), bebeğin babası tarafından para karşılığında verildiğini iddia etti. Bu iddianın ardından Divriği Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında baba Y.B. ile K.D., Ö.B., R.B. ve M.R.B. gözaltına alındı.

Soruşturmanın devamında anne E.B. de gözaltına alınırken, bugün olayla ilgili bilgi sahibi oldukları değerlendirilen 3 kişinin daha gözaltına alınmasıyla sayı 9’a yükseldi.

Anne köye götürüldü

Anne E.B.’nin soruşturma kapsamında yer gösterme işlemi yapılmak üzere jandarma ekipleri tarafından köye götürüldüğü belirtildi.

Gözaltındaki 9 kişinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilmelerinin beklendiği öğrenildi. Kayıp 11 aylık Büşra’yı bulmak için yürütülen çalışmalar ise devam ediyor.

Kaynak: İHA