Tokat'ta Simitten Daha Hesaplı Çorba...Fiyatını duyan inanmıyor... Tokat'ta Simitten Daha Hesaplı Çorba...Fiyatını duyan inanmıyor...

Semizotu, birçok faydası olan bir bitkidir. İçerdiği antioksidanlar ve C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı korur. Kilo vermeye yardımcı olur, iyi bir diyet yemeğidir.

Yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi düzenler, kabızlığı önler. İçerdiği zengin kalsiyum, A vitamini ve K vitamini sayesinde kemikleri ve görme yetisini güçlendirir, normal kan pıhtılaşmasına katkıda bulunur. Kan basıncını dengeler, kalp hastalıklarından korur. 

Tokat Yöresinde Semizotu, pürpürüm olarak da bilinir. Yörede oldukça sevilen bu sağlıklı ot öyleki çeşit çeşit lezzetlerle Tokat mutfağına da girmiş. Salatası yapıldığı Tokat'ta pürpürümün kavurması da meşhurdur. Semizotunu sevenler pürpürüm kavurmasının tarifini merak ediyor. 
İşte Tokat yöresel lzzeti pürpürüm kavurmasının tarifi...
Tokat Haberpürpürüm (2)Pürpürüm Kavurması Nasıl Hazırlanır?

Tokat Habersemizz (1)1 kg pürpürüm, 1 yumurta, 2 kaşık tereyağı, 1 çay bardağı bulgur, 1 baş soğan, 1 tatlı kaşığı çemen, Karabiber, Pul biber, Tuz
Pürpürüm Kavurması Nasıl Hazırlanır?

Tokat Habersemizz (2)Pürpürüm ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Tencerede kızdırılmış yağda soğanlar çemenle birlikte kavrulur. Pürpürüm ve bulgur tencereye konularak rengi değişene kadar ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra baharatlar ve tuz konularak karışılır. Yumurtalar çırpılarak üzerinden gezdirilir.

Muhabir: Mihriban Koçaker