Pektus Canlı Cerrahisi Toplantısı’nda 3 hasta ameliyat edildi Pektus Canlı Cerrahisi Toplantısı’nda 3 hasta ameliyat edildi

Kullanım ömrünü uzatmak ve sağlığımızı korumak için tahta kaşıkların diğer kaşıklardan daha farklı yöntemlerle temizlenmesi gerekiyor. Tahta kaşıkların yapıları yüksek emicilikte olduğu için deterjanı ve kirli suyu emme riskine karşı bulaşık makinesinde yıkanması tavsiye edilmiyor.

Temizleme yöntemlerinden en pratik olanı bir tencerenin içinde tüm tahta kaşıkları karbonatlı ve sirkeli suda kaynatmaktır. 15 dakika sonra tüm kirler yüzeye çıkacaktır. Tahta kaşıkların çatlamaması için daha uzun süre kaynatmamaya özen gösterilmesi gerekiyor. 
Tokat Haberkaşık1Tokatlı ev hanımı sirke-karbonat yöntemini denedi
Tokat'ta bir ev hanımı tahta kaşıkları temizlemek için sirke ve karbonatlı suda kaynatma yöndetimi denedi. Kaynama sonucu tencerede biriken yağa inanamadı. Kaşıkları 15 dakika boyunca kaynatan Tokatlı ev hanımı tencerenin yüzeyine köpük halinde biriken kiri görünce gözlerine inanamadı. Bu yöntem sayesinde hem tahta kaşıklarının kir ve yağdan arındığını söyleyen ev hanımı hem de kaşıklara sinen kötü kokunun yok olduğunu farketti. Bu yöntemi sağlık ve hijyen açısından herkese önerdi. 

BAŞKA YÖNTEMLER DE VAR

Bir diğer yöntem; zeytinyağı ile sildiğiniz kaşıkları fırınlamak! Kirlerden kolayca kurtulmak için yağlı kaşıkları 180 derece fırında 5 dakika beklettikten sonra temiz suyla arındırabilirsiniz.
Tahta kaşıklarınızın kararmaması için ise oksijenli suda yarım saat bekletebilir bu yöntemi  birkaç ayda bir deneyerek temiz ve parlak tutabilirsiniz. 

Muhabir: Mihriban Koçaker