Tokat'ta bugün gerçekleşen mahalli idareler seçimlerinde İddiaya göre yaşanan 2 ayrı olayda İhsan B. ve Kadriye Ş., habersiz olarak sandık görevlisi yazıldıkları gerekçesiyle oy kullanmaya gittiklerinde sorun yaşadı. 2 seçmenden birisi oyunu kullanamazken diğeri oy kullanma işlemi bitmeden oyunu kullanmayı başardı.
Sandık görevlisi olmayı kabul etmemiş

Olay Tokat Merkezde yaşandı. Seçmen İhsan B. oy kullanmak üzere Gaziosmanpaşa İlkokulu'na eşiyle birlikte gitti. Ancak burada kendisine sandık görevlisi olduğu ve görevli olduğu yerde oy kullanabileceği söylendi. Bunun üzerine durumu araştıran İhsan B. sandık görevlisi olmasının mümkün olmadığı söylese de oyunu GOP İlkokulunda kullanamadı. Bir süre çaba verdikten sonra Karşıyaka Fatih İlköğretim Okulundan ismi çıkan seçmen zamanla yarışarak isminin yazılı olduğu okula giderek oyunu kullandı. İhsan B., kendisine sandık görevlisi olması için telefon geldiğini ancak kabul etmedğini buna rağmen isminin yazılmış olduğunu öğrendiğini söyledi.
80 yaşındaki hasta kadın sandık görevlisi yazılmış

Diğer olay ise iddiaya göre Cemalettin Mahallesinde ikamet eden Kadriye Ş. isimli seçmenin oy kullanmak için gittiği İbn-i Sina İlkokulunda yaşandı. Burada Kadriye Ş.(80)'ye başka bir sandıkta görevli olduğu bu yüzden orada oy kullanması gerektiği söylendi. Kendisi sandık görevlisi olmadığını söylese de oyunu kullanamadı. İsmi Devegörmez mahallesinde bir sandıktan çıkan Kadriye Ş., hastalığı nedeniyle evine dönmek zorunda kaldı ve oy kullanamadı. 

Muhabir: Mihriban Koçaker