Tokat'ta 13 Mart günü saat 03:35'te meydana gelen Niksar merkez üslü 5.5 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedilmiş halka korku dolu anlar yaşatmıştı. Denizli'de yaşayan ve kendi geliştirdiği elektronik cihazlarla depremi önceden tahmin ederek sosyal medyada sıkı takip edilen Sadi Baser, Tokat'ta 13 Mart'ta meydana gelen depremle ilgili de erken bir uyarı yapmıştı.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Baser'in takipçilerinden biri Erbaa'da daha büyük bir deprem beklenip beklenmediğini sordu. Takipçisi 7 üzerinde deprem beklendiği söylentilerini Baser'e sorarak tedirginlik yaşadıklarından bahsetti.
Sadi Baser Uyardı
Sadi Baser kendisine yöneltilen soruya şu yanıtı verdi: Değerli arkadaşlarım; Bu tür yapılan açıklamalara lütfen itibar etmeyin Tokat Erbaa ilçesinde kesinlikle 7 büyüklüğünde deprem verisine rastlanılmamıştır hatta yurt geneli rastlanmamıştır. Böyle bir durum gerçek olmuş olsaydı Arge cihazı olan Ana cihazın 8.2 büyüklüğünde veri kayıtları olması gerekirdi. Yani böyle bir veri ve benzeri bir veri alınmamıştır. Lütfen her denilene inanmayın. Şu günlerde ülke genelinde maksimum bir deprem gerçekleşmiş olsa dahi 5.4'ü geçmez. Rahat olun. Size en doğru bilgi ve açıklamaları devlet kurumu olan AFAD ve Kandilli'nin vereceğini unutmayın" dedi.




