Tokat'ta, Vali Numan Hatipoğlu'nun öncülüğünde, afet durumlarında kullanılmak üzere tasarlanan mobil mutfak, ilk çorba servisini gerçekleştirdi. Valiliğin koordinasyonunda ve İl Özel İdaresi atölyesinde üretilen mobil mutfak, Tokat Devlet Hastanesi bahçesinde hasta yakınlarına çorba ikramında bulundu.

Afetlere Hazırlık ve Maliyet Etkinliği

Vali Hatipoğlu, 6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman Gölbaşı'nda edinilen tecrübeleri anımsatarak, mobil mutfağın ve mobilize edilebilecek fırınların önemine vurgu yaptı. Eski hükümet konağından alınan mutfak materyalleri ve bir ihracat ithalat konteynerinin dönüşümüyle oluşturulan mutfak, yaklaşık 20 milyon liralık bir projeyi sadece 1,5 milyon TL'ye mal oldu. Vali, bu başarılı dönüşüm için İl Özel İdare çalışanlarını tebrik etti.G Nh X5 Z5 W0 A A9X H D Tokat Haber

Sürekli Hazırlık ve Koordinasyon Vurgusu

Vali Hatipoğlu, Tokat'ta depremlere hazırlık kapsamında koordinasyonun önemine değinerek, ileriye dönük planlar hakkında bilgi verdi: "Arama kurtarma ekiplerimizle, yardımcı teşekküllerimizle ve gönüllülerimizle sürekli hazırlık içinde olmaya devam edeceğiz."

Tokat'ta cinayet zanlısı baba ile oğlu tutuklandı Tokat'ta cinayet zanlısı baba ile oğlu tutuklandı

 G Nh X5 Zz W I A E5Bf D Tokat Haber

Editör: Nurhan İçmez