Parti binasında gerçekleşen toplantıda destek açıklamasının kamuoyunda yanlış lanse edildiğini söyleyen Omalar, "Büyük Birlik Partisi bütün teşkilatlarıyla ve merkezde il genel meclis adaylarıyla diğer il  ilçelerimizde il genel meclis adaylarıyla belediye başkan adaylarımızla belirlediğimiz beldelerdeki belediye başkan adaylarımızla tamamen sahadayız. 'Büyük Birlik Partisi sahadan çekildi' diye yapılan dedikodulara tamamen karşı olmak amacıyla bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık" dedi. 
"Hiçbir şekilde sahadan çekilme olayı yoktur"
BBP Tokat İl Başkanı Mustafa Omalar, "Büyük Birlik Partisi Tokat'ta altı tane il genel meclis adayımızla bölgesel olarak çalışmaktadır. En çok birinci sıradaki adayımız merkezde çalışan İbrahim Yenilmez kardeşimiz ve yanında merkez ilçe başkanımıza Ocak başkanımızla birlikte sahada merkez ilçenin köyleri ve gündüz Ramazan münasebetiyle esnaf ziyaretleri, akşamları da bir iftar sonrası ve bir teravih sonrası köy ziyaretlerine devam etmektedir. Büyük Birlik Partisi ilçeleriyle birlikte güçlü olduğu bölgelerde Reşadiye bölgemizden, Sulusaray bölgemizden, merkezimizden, Yeşilyurt bölgemizden ve Erbaa bölgemizden Niksar bölgemizden çok güçlü il genel meclis adaylarımız vardır. Nasip kısmet olursa 31 Mart günü de il genel meclis adaylarımız mecliste Büyük Birlik Partisi'ni temsil edecek duruma geleceklerdir. Büyük Birlik Partisi sadece bir merkez belediye başkanı adayına destek vermiştir. Diğer konularda hiçbir şekilde sahadan çekilme olayı yoktur.
"24 saat sahadayız"
Öbür taraftan Reşadiye'nin Baydarlı ve Bozcalı belediyemizdeki çıkardığımız belediye başkanı adaylarımız şu şu anda ipi göğüslemiş durumdalar. Allah nasip kısmet ederse Bozcalı, Baydarlı, Hatipli, merkezde Çamlıbel ve merkezde Güryıldız beldesi belediyelerimizin 31 Mart günü de Büyük Birlik Partisi'nden belediye başkanı adayı seçilecek durumdadır. Biz adaylarımızla, teşkilat üyelerimizle, il ve ilçe teşkilatlarımızla 24 saat sahadayız." diye konuştu.
"İftira atanlara teşekkür ediyoruz"
Sosyal medya üzerinden gerek şahsına ve ailesine gerekse parti mensuplarına ağır hakaretler ve iftiralar edildiğini söyleyen Omalar, "Bu konuda bunları yazana, atana ve bunları dillendirene bu mübarek Ramazan ayında ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü mübarek Ramazan ayında Yüce Mevla iftira atmanın ne kadar günah ve haram olduğunu ayrıca o kişiden helalleşmedikten sonra oruç tutmanıza da gerek olmadığını belirtmiştir. Bizlere iftira atanlardan teşekkür ediyoruz. Günahlarımızı yeterince aldıkları için. Allah razı olsun diyorum." ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Mihriban Koçaker