Eğirdir Gölü’nde suların çekilmesiyle su salyangozları kıyıya vurdu Eğirdir Gölü’nde suların çekilmesiyle su salyangozları kıyıya vurdu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 12 -18 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre;  hava durumunun Kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 12 Mayıs 2024 Pazar günü için ‘Kuvvetli Yağışlara Dikkat!’ uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada; “Hava Sıcaklığı: Yağışlı hava ile birlikte iç kesimlerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilmektedir. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Artvin’in doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Tokat’ta bugün, pazartesi ve Salı günü hava parçalı bulutlu ve yağmurlu, 15 Mayıs Çarşamba günü çok bulutlu, 16 Mayıs Perşembe günü yağmurlu, 17 Mayıs’ta çok bulutlu, 18 Mayıs’ta parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.

Hava Tokat

Muhabir: Mihriban Koçaker