Niksar’ın Gözbebeği Ayvaz Su Fabrikası, Üretime Tüm Hızıyla Devam Ediyor Niksar’ın Gözbebeği Ayvaz Su Fabrikası, Üretime Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Tokat’ta camileri, yerel halkın sağlığını desteklemek amacıyla yeni bir işleve ev sahipliği yapıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat İl Müftülüğü işbirliğiyle, camiler artık sadece maneviyatın değil, sağlığın da merkezi haline geldi.

Eğitimler Nerede Veriliyor?

Delikkapı, Bağ-Kur Evleri, İbn-i Kemal, Fevzi Çakmak ve Behzat camilerinde gerçekleşen bu eğitimler, aynı anda beş farklı noktada sunuluyor. Üniversitenin Tıp Fakültesi Asistan Doktorları ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri tarafından verilen bu eğitimler, cami cemaatini yeterli ve dengeli beslenme, besin güvenliği, hijyen ve fiziksel egzersiz konularında bilgilendiriyor.Whatsapp Image 2024 05 24 At 13.14.52 Tokat Haber

Fizik Tedavi ve Sporun Önemi

Eğitimlerde özellikle yaşlı ve hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyler için fizik tedavi ve düzenli sporun önemi vurgulanıyor. Katılımcılara, günlük hayatta kolayca uygulanabilecek egzersizler ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hakkında pratik bilgiler sunuluyor.

Toplum Sağlığına Katkı

Bu tür eğitimler, toplum sağlığını geliştirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Cami gibi toplumun buluşma noktalarını kullanarak yapılan bu tür faaliyetler, bilgiye erişimi kolaylaştırıyor ve daha geniş kitlelere sağlık bilincini yaymayı amaçlıyor.

Muhabir: Burhan Arar