Bu yıl 43. kez düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma Filmleri seçkisinde yer alan Bildiğin Gibi Değil, 27 Nisan’da prömiyerini gerçekleştirdi.

Başrollerinde Serdar Orçin, Alican Yücesoy ve Hazal Türesan’ın yer aldığı filmin çekimleri Tokat’ta gerçekleştirildi. Dram türündeki film, babalarının esrarengiz ölümü üzerine doğdukları şehre gelen üç kardeşin geçmişlerini sorgulayarak kardeşlik bağlarını yeniden şekillendirmesini konu alıyor.

Film4 Tokathaber

Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Ozan Çelik, Ünal Yeter, Elif Neva Özhan, Ahmet Sarp Keşkek, Ayşe Saraçoğlu, Ayşe Çiğdem Atasoyu, Mahir Berkant Varol ve Özge Yıldırım yer alıyor. Filmin yapımcılığını ise Streç Film üstleniyor.

Tüm çekimleri Tokat'ta yapılan ve Tokatlı bir isim olan Vuslat Saraçoğlu'nun yazıp yönettiği "Bildiğin gibi değil" sinema filmi 43. İstanbul Film Festivali'nde jüri özel, en iyi senaryo, en iyi kurgu ve en iyi erkek oyuncu ödüllerine layık görüldü

Selçuk Efes'te Anadolu Kültürü Tanrıçaları Sergisi'ne büyük ilgi Selçuk Efes'te Anadolu Kültürü Tanrıçaları Sergisi'ne büyük ilgi

Film3 Tokathaber

Bildiğin Gibi Değil’in Konusu Ne?

Düşünce biçimi ve hayat tarzı açısından birbirinden farklı üç kardeş̧… Tahsin, Yasin ve Remziye babalarının gizemli ölümüyle doğdukları şehir olan Tokat’ta toplanmak durumunda kalır. Üç kardeş, birlikte geçirdikleri süre boyunca zaman zaman sıcak ilişkilerle yakınlaşırken kimi zaman ciddi gerginlikler yaşar. Bazı anlarda ikiye bir ittifaklar oluşur. Ardından, aralarındaki güç dengeleri değişip bambaşka formlar alır. Kardeşliğin karmaşık, girift yapısı tüm hatlarıyla yaşanır. Üç kardeş, ortak geçmişlerini farklı anımsadıklarını fark eder. Hiçbir şey hiçbirinin bildiği gibi değildir.

Muhabir: Mihriban Koçaker