CHP Fener Alayı yapacak. Tokat ve çevre illerdeki Motorsiklet ve Off-Road ekipleri Büyük Tokat Korteji. Resmi Tören Cumhuriyet Meydanında olacak. 29 Ekim akşamı göteriler ise Kanal Tokat'ta saat 19.23'te başlıyor
29 Ekim 1923 yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilan ettiği Cumhuriyet bugün 100. yaşını kutluyor. Cumhuiyetin ilanı yurt genelinde çoşkuyla farklı etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar Tokat'ta nasıl olacak? sorusunu merak edenler için önümüzdeki 3 günü derledik.
CHP FENER ALAYI DÜZENLİYOR
Cumhuiyetin 100. yıl kutlamaları Tokat'ta birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanlığı'nın düzenleyeceği Fener Alayı olacak. "Fener Alayı" 27 Ekim 2023 Cuma günü Saat: 18:00'de. Toplanma Yeri : Namık Kemal İlköğretim Okulu Yanı.
CUMARTESİ GÜNÜ BÜYÜK TOKAT KORTEJİ YAPILACAK
Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel "100. Yılda 100 Kan Bağışı" sloganıyla Tokat ve çevre illerdeki Motorsiklet ve Off-Road ekiplerinin katılımıyla 28 Ekim Cumartesi günü Büyük Tokat Korteji yapılacak. Kortej güzergahı Hıdırlık Tesislerinden başlayarak Cumhuriyet Meydanına uzanacak. Korteje tüm araçların katılabileceği belirtildi.
RESMİ CUMHURİYET KUTLAMA PROGRAMI
Tokat Valiliği İl Kutlama Komitesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı 100. Yılı programı ise 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayıp, 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 24.00'te sona erecek.
Kutlamalar 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 12.30'da Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunumu ile başlayacak.Çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunuluşundan sonra "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitler Anısına” bir dakikalık Saygı Duruşunu müteakiben Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız söylenecek, Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.
29 EKİM'DE DÜZENLENECEK TÖREN ŞÖYLE
29 Ekim 2023 Pazar günü saat 10.30'da Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, makamda tebrikleri kabul edecek. Ardından Cumhuriyet Bayramı Törenleri için tören alanı olan Cumhuriyet Meydanı'na geçilecek. Mülki ve Askeri Erkan ile Bayrak Flama Grupları, Askeri Birlikler, Okullar, Motorize Birlikler, Esnaf Birlikleri ve Motor Grupları tören alanında olacak. Vali Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, törene katılan Askeri Birliklerin, Emniyet Müdürlüğü Motorlu Kıtalarının, Okullann, Esnaf Birliklerinin, Motosiklet Gruplarının ve Halkımızın Bayramını kutlayacak. Ardından Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız söylenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okunacak.
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'nun günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından şiirler okunarak halk oyunları gösterileri, İl Jandarma Komutanlığı Komando Birliği gösterisi, Gaziosmanpaşa Lisesinin "Şanlı Zaferin 100. Yılı” adlı gösterisi ve resmi geçit töreni icra edilecek.
KABUL TÖRENİ DEDEMAN'DA GÖSTERİLER KANAL TOKAT'TA
Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni ise Dedeman Otel'de saat 18.00'de, Havai Fişek Gösterisi Kanal Tokat'ta 19.23'te, AFAD Su Altı-Üstü Gösterileri Kanal Tokat'ta saat 19.23'te, Jandarma Eğitimli Köpek gösterisi Kanal Tokat'ta saat 19.23'te gerçekleşecek.

Editör: Haber Merkezi