Tokat’ta yerli hibrit mısır üretimini yaygınlaştırmak amacıyla kurulan demonstrasyon parsellerinden verim alındı. Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Turhal ilçesine bağlı Elalmış Köyü ve Varvara Mahallesi’nde kurulan ikinci ürün silajlık mısır demonstrasyon parsellerinde 8 bin kilogram verim elde edildi.

Tokat’ta Yerli Hibrit Mısır Üretimi İçin Deneme Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının 2026 Yılı Yerli Hibrit Çeşitlerin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından temin edilen 1.600 kilogram tohum kullanılarak demonstrasyon parselleri oluşturuldu.

Çalışmayla yerli hibrit tohumların kullanımının yaygınlaştırılması ve yerli tohum ıslahı çalışmalarının desteklenmesi hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Tokat'a Kütüphaneci Kontenjanı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Tokat'a Kütüphaneci Kontenjanı!
İçeriği Görüntüle

I1-173Turhal’da İki Bölgede Üretim Gerçekleştirildi

Proje kapsamında Turhal ilçesindeki Elalmış Köyü ve Varvara Mahallesi’nde ikinci ürün silajlık mısır demonstrasyon parselleri kuruldu. Yapılan çalışma sonucunda parsellerden 8 bin kilogram verim elde edildi.

Muhabir: Hami İşler