Niksar’ın Gözbebeği Ayvaz Su Fabrikası, Üretime Tüm Hızıyla Devam Ediyor Niksar’ın Gözbebeği Ayvaz Su Fabrikası, Üretime Tüm Hızıyla Devam Ediyor

İş aramak ve bulmak zorlu ve stresli bir süreçtir. Uzaktan çalışma olanaklarının artması ve iş yapma şekillerinin değişmesi, dünyanın farklı yerlerinde iş bulabilme fırsatlarını artırırken, birçok riski de beraberinde getiriyor. Dijital güvenlik şirketi ESET, sahte iş ilanları üzerinden dolandırıcılık yapanları gündeme taşıyarak, iş ararken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları sıraladı.

Sahte İş İlanlarından Korunmanın Yolları
Sosyal Medya Gizliliği
Kimlik dolandırıcılığının kurbanı olmamak için sosyal medya hesaplarınızdaki gizlilik ayarlarını kısıtlayın. Herkese açık görünürlüğü olan hesaplarda kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının. Potansiyel işvereninizi doğrulamadan asla kişisel bilgilerinizi vermeyin.1717996362 Gorsel 4 Tokat Haber

Şirket ve Kişi Kontrolü
İş dolandırıcılığına karşı korunmak için, iş teklifinde bulunan şirketin yasal işletme adı, adresi, kaydı, çevrimiçi varlığı ve haber içeriklerini araştırın. İşe alım yapan kişinin sosyal medya profillerini inceleyin. Dil bilgisi hataları, garip tarih kesintileri ve sürekli çevrimiçi etkinlik eksikliği olup olmadığını kontrol edin.

Gerçek ve Güvenilir Tepkiler
Önceki işverenlerden ve iş arkadaşlarından gelen tavsiyeleri, sertifikaları ve paylaşımlara verilen gerçek tepkileri inceleyin. Diğer iş kurullarındaki gönderileri veya geçmiş faaliyetlere göz atın. Diğer kurullarda ne kadar çok gönderileri varsa, gerçek olma olasılıkları o kadar yüksektir. Yerel panolardaki gönderilerini de kontrol edin, ancak bu kesin bir garanti sağlamaz.

Web Sitesi Güvenliği
Sahte web sitelerinde HTTPS sertifikası olmayabilir, bu da güvensiz ve kötü niyetli bir sitenin işareti olabilir. Ayrıca, bağlantılarda yazım hataları ve belirtilen konuma götürmeyen yönlendirmeler olabilir. Tıklamadan önce bağlantının üzerine gelin ve tarayıcı pencerenizin sol alt tarafındaki araç ipucunda amaçlanan konumu kontrol edin.

Şüpheli Sorulara Dikkat
Hiçbir şirket iş görüşmesi sırasında banka hesap numaranızı, sosyal güvenlik numaranızı, kimliğinizi veya benzer bilgileri istemez. Halihazırda bir çalışan değilseniz ve doğrulanmış İK temsilcileriyle görüşmediyseniz, bu tür bilgileri istemeleri mümkün değildir.

 

 

Muhabir: Burhan Arar