Tokat’ın Zile ilçesinde Hazineye ait 8 taşınmaz satışa, 1 taşınmaz ise kiralamaya çıkarılıyor. 22 Eylül 2026’da gerçekleştirilecek ihalelerde satışa sunulan taşınmazların tahmini bedelleri 20 bin TL’den başlayıp 954 bin 344 TL’ye kadar çıkıyor.

Tokat’ta 8 Hazine taşınmazı satılacak: En ucuzu 20 bin TL

Tokat’ın Zile ilçesinde Hazineye ait taşınmazlar için ihale süreci başlıyor. Zile Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 8 taşınmaz satışa, 1 taşınmaz ise kiralamaya çıkarıldı.

İhale ilanına göre arsa ve ham toprak niteliğindeki taşınmazlar Yapalak, Sofular, Söğütözü, Çapak, Karakaya, Ağılcık, Alihoca ve Uzunöz köyleri ile Kahya Mahallesi’nde bulunuyor.

Taşınmazların satış ve kiralama işlemleri 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi kapsamında açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek.

İhaleler 22 Eylül’de başlayacak

İhaleler 22 Eylül 2026 Salı günü saat 09.30’dan itibaren gerçekleştirilecek.

Taşınmazlar için ihaleler 15’er dakika arayla yapılacak. İhale komisyonu, Zile Kaymakamlık Binası’nın 2. katında bulunan Milli Emlak Şefliği ihale odasında toplanacak.

En düşük bedel 20 bin TL

Emekli çiftin aronya bahçesi alternatif tarıma örnek oluyor
Emekli çiftin aronya bahçesi alternatif tarıma örnek oluyor
İçeriği Görüntüle

Satışa çıkarılan taşınmazlar arasında en düşük tahmini bedel Sofular Köyü’ndeki 105 ada, 108 parsel numaralı arsa için belirlendi.

37,77 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmazın tahmini bedeli 20 bin TL, geçici teminatı ise 6 bin TL olarak açıklandı.

Bu taşınmaz aynı zamanda satış listesindeki yüzölçümü en küçük taşınmaz olarak öne çıktı.

En yüksek bedel 954 bin 344 TL

Satış listesindeki en yüksek tahmini bedele sahip taşınmaz ise Yapalak Köyü’nde bulunuyor.

111 ada, 197 parsel numaralı ve 4 bin 771,72 metrekare büyüklüğündeki arsa için 954 bin 344 TL tahmini bedel belirlendi.

Taşınmazın geçici teminat bedeli ise 286 bin 304 TL olarak açıklandı.

Peşin ödemeye yüzde 20 indirim

İlan kapsamında Hazine taşınmazlarının satışında çeşitli ödeme kolaylıkları da sunuluyor.

Satış bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde 20 indirim uygulanacak.

Belirlenen koşulların sağlanması halinde satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalan bölümü ise kanuni faiziyle birlikte en fazla 2 yılda eşit taksitlerle ödenebilecek.

Taksitler üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilecek. Taksitlerin vadesinden önce ödenmesi durumunda ise faiz tahsil tarihine göre hesaplanacak.

KDV ve emlak vergisi avantajı

Satışı gerçekleştirilen Hazine taşınmazları KDV’den muaf tutulacak.

Taşınmazların satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaf olacağı, satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgelerin de vergi, resim ve harçtan müstesna tutulacağı belirtildi.

İhaleye katılacaklar dikkat

İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin gerekli belgelerini ihale saatine kadar komisyona teslim etmeleri gerekiyor.

Banka aracılığıyla yatırılacak geçici teminatların ise ihaleden en az bir gün önce ödenmiş olması şartı aranıyor. Süresiz geçici teminat mektupları da kabul edilecek.

Postayla yapılacak başvurularda teklif mektuplarının ihale saatinden önce komisyona ulaşması gerekiyor.

İhalelere ilişkin ayrıntılı şartnameler mesai saatleri içerisinde Zile Milli Emlak Şefliği’nde ücretsiz olarak incelenebilecek.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Muhabir: Burhan Arar