Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, 10 Ekim Cumartesi akşamı belediyenin teknik ekibi ve Tokat İl Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Canbolat ile birlikte kamuoyunun karşısına çıktı.
Kent merkezinde yaşanan rahatsızlıkların ardından belediyeye ulaşan şikâyetler üzerine inceleme başlatıldığını belirten Yazıcıoğlu, içme suyu şebekesine ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kanalizasyon suyunun karıştığı iddiasına yanıt
Şehirde gündeme gelen kanalizasyon suyunun içme suyu hattına karıştığı iddialarına değinen Yazıcıoğlu, yapılan teknik değerlendirmelerde böyle bir durumun mümkün olmadığının tespit edildiğini söyledi.
İçme suyu şebekesinin basınçlı sistemle çalıştığını ve kanalizasyon hatlarıyla arasında belirli mesafe bulunduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, su depolarının da kameralarla izlendiğini kaydetti.

5 Ekim'deki analizlerde olumsuzluk çıkmadı
İçme suyu denetimlerinin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini aktaran Yazıcıoğlu, şehrin farklı noktalarından düzenli numuneler alındığını belirtti.
Başkan Yazıcıoğlu, 5 Ekim 2026 tarihinde yapılan analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını, gözlemsel kontrollerde de suda koku ve renk değişikliği tespit edilmediğini açıkladı.
Tokatlılara 12 Ekim uyarısı: Suları kaynatın
Toplantının en dikkat çeken bölümü ise içme suyunun kullanımına yönelik uyarı oldu. Yazıcıoğlu, yeni analiz sonuçlarının 12 Ekim Pazartesi günü açıklanacağını belirterek vatandaşlardan bu tarihe kadar içme suyunu tedbirli şekilde ve kaynatarak kullanmalarını istedi.
Ayrıca yürütülen klorlama çalışmaları nedeniyle şebeke suyunda bir süre koku oluşabileceği bildirildi.
Yeni analiz sonuçları bekleniyor
Tokat Belediyesi, vatandaşların yalnızca resmî kurumlardan yapılan açıklamaları dikkate almalarını istedi.
Kentte hastanelere başvuruların yoğunlaşmasının ardından gözler, 12 Ekim Pazartesi günü açıklanması beklenen yeni su analizlerine çevrildi.





