Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurbanlık hayvanlarını güvenle satın alabilmeleri için "Tarım Cebimde" uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama ile hayvanların küpe numaralarını sorgulayarak tüm sağlık ve aşı bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı’nda Tokat dahil 81 ilde vatandaşların kurban ibadetini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu çerçevede geliştirilen "Tarım Cebimde" mobil uygulaması, kurbanlık hayvanların aşı durumları ve gerekli şartları taşıyıp taşımadığını sorgulama imkanı sunuyor.

"Tarım Cebimde" Uygulaması ile Güvenli Kurban Alışverişi

Vatandaşlar, mobil uygulama mağazalarından "Tarım Cebimde" uygulamasını cep telefonlarına indirerek kullanabiliyor. Uygulamada şu adımlar takip ediliyor:

"Tarım Cebimde" Uygulamasını İndirin: Mobil uygulama mağazalarından "Tarım Cebimde" uygulamasını indirin.
"Hayvansal Üretim" Menüsüne Girin: Uygulama içindeki "Hayvansal Üretim" ana menüsünden “Küpe Sorgulama” alt menüsünü seçin.
Hayvan Seçimi Yapın: Büyükbaş veya küçükbaş hayvan seçimini yaptıktan sonra, satın almak istediğiniz hayvanın küpe numarasını girin.
"Sorgula" Butonuna Tıklayın: Gelen sonuçlarda hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşıları hakkında tüm bilgileri görebilirsiniz.

Bakan Yumaklı’dan Önemli Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yazılı açıklamasında Bakanlığın Kurban Bayramı için çalışmalarına hız verdiğini ve bayramın son gününe kadar hassasiyetle çalışacaklarını belirtti. Bakan Yumaklı, “Bakanlığımızın ilgili tüm birimleri sahada olacak. Ancak bizim ekiplerimizin olmadığı noktalarda 'Tarım Cebimde' uygulaması ile vatandaşlarımız satın alacakları hayvanların kontrollerini yapabiliyor. Çok kısa süre içinde hayvanın şeceresi görülebiliyor” dedi.

Naci Görür’den Tokat Depremi Açıklaması: Fay Hatlarına Dikkat! Naci Görür’den Tokat Depremi Açıklaması: Fay Hatlarına Dikkat!

Bakan Yumaklı, vatandaşlardan kurbanlık hayvan satın alırken bakanlığın belirlediği kurallara dikkat etmelerini ve uygunsuzluk gördüklerinde yetkililere bildirmelerini istedi.

Tokat’ta Kurbanlık Alışverişi Artık Daha Kolay ve Güvenli

"Tarım Cebimde" uygulaması ile Tokat’taki vatandaşlar, kurbanlık hayvanlarının sağlık durumunu ve aşı bilgilerini kolayca öğrenebilecek. Bu sayede, Kurban Bayramı'nda gönül rahatlığıyla kurban ibadetlerini yerine getirebilecekler. Uygulama, hayvan sağlığı ve güvenliği açısından büyük kolaylık sağlıyor ve kurbanlık alışverişini daha güvenli hale getiriyor.

Muhabir: Murat Onur