Tokat’ın Pazar ilçesinde verilen mevlit yemeğinin ardından ortaya çıkan rahatsızlık iddiası ilçede kısa süreli paniğe neden oldu. İddialara göre mevlit yemeğini tükettikten sonra fenalaşan yaklaşık 20 kişi hastaneye başvurdu.
Rahatsızlanan vatandaşlar hastanelere başvurdu
Edinilen bilgilere göre mevlit programının ardından bazı vatandaşlarda rahatsızlık şikayetleri görülmeye başladı. Durumun ardından sağlık kuruluşlarına başvuran kişiler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı.
Yaşanan gelişme sonrası ilçede sağlık ekiplerinin yoğun mesai yaptığı öğrenildi. Hastaneye başvuran vatandaşların bir kısmına ayakta müdahale edildi.
14 kişi taburcu edildi
Rahatsızlanan kişilerden 14’ünün hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildiği bildirildi. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen vatandaşların tedavilerinin ayakta tamamlandığı belirtildi.
Olayın ardından mevlit yemeğine ilişkin inceleme sürecinin de gündeme geldiği ifade edildi.
6 kişi Tokat Devlet Hastanesi’ne sevk edildi
Durumu daha ciddi değerlendirilen G.O, S.İ, G.Y, N.K, S.G. ve Ş.B isimli vatandaşların ise ileri tetkik ve tedavi amacıyla Tokat Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.




